Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Ring til HK Privat lørdag den 11. april

Vi er klar til at svare på spørgsmål om overenskomstforhandlingerne 2020 og coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 11. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Fordi udveksling giver personlig udvikling og eventyr

21. maj 2014 Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Hvorfor skal man tage på udveksling?, spørger mange mig om. Men drop det spørgsmål og spørg hellere dig selv om hvornår – hvornår kan du komme af sted på udveksling?! – for det er altså bare med at komme af sted. Jeg lover dig at du får dit livsoplevelse og eventyrmusklen styrket.

Når jeg tænker over det, kan jeg opsummere min udveksling med tre ord: udvikling, udforskning og ustyrligt gode venskaber.

NewZealand

Af: Katrine Dybkjær, udvekslingsstudent i Wellington i New Zealand.

Udvikling
Udvikling og styrkelse af sin egen rygrad er et vigtigt element for mange når de drager på udveksling. Både fagligt og personligt er jeg kommet hjem med meget mere i baggagen. Engelsk var mit eneste sprog i seks måneder, hvilket selvfølgelig har styrket mig fagligt. Jeg har også fået en bredere forståelse for mit faglige felt og set hvordan man arbejder med kommunikation og marketing i andre lande. Personligt er der nok ingen tvivl om, at jeg udviklede mig ved at blive kastet ud i et fremmed land alene. Jeg tror, det er sundt for mange et koble autopiloten fra og aktivt tænke over de valg man tager i hverdagen. Det lyder som en salgstale, men jeg kan lige så godt være ærlig. Dette ophold hjalp mig med at få mere styr på, hvad jeg kan og står for og hvilken vej jeg har lyst til at følge i fremtiden.  

Udforskning
Her handler det om at turde krydse sin nogle gange noget tilgroede komfortzone, komme af sted på sine livs eventyr og ind under huden på andre kulturer. Her får I tre forskellige eventyr med på vejen, der summer rundt i mit hoved.  

Roadtrip med nye venner
Vi havde været i New Zealand i et par uger og nu skulle der ske noget. 20 udvekslingsstuderende blev samlet og vi hoppede alle ind i den første den bedste bil. Selv kom jeg i en bil, hvor jeg aldrig havde mødt halvdelen før. Motorerne blev startet, af sted gik det og selvfølgelig gik det galt! Vi missede en afkørsel og fortsatte af den forkerte vej ud i det newzealandske landskab. Hurtigt opgav vi at finde de andre, så vi drog ud på eventyr med vinsmagning, sandcrusing og en vandretur. Vi fik en helt fantastisk og sjov dag, selvom vi ikke havde kendt  hinanden i mere end et par timer.  

Kiwistyle vandring
Jeg var blevet inviteret af min New Zealandske veninde Dhaxna med hendes søster og vennen, Andrew på vandretur. Selvfølgelig kunne jeg ikke sig nej til sådan et fantastisk tilbud og inden jeg havde set mig om sad jeg i en natbus på vej til Whakatane, en uge før jeg skulle til eksamen. Selve vandreturen var fantastisk, men det var dog næste morgen, der gav turen en helt speciel plads i mit hjerte. Klokken 3.00 blev vi vækket af Andrew, der havde lavet en omgang veltrængt cowboykaffe. Efter at have pakket os ind i fem lag tøj, tog vi hver en pandelampe på og drog ud i den kulsorte kolde nat og begyndte opstigningen til toppen af bjerget. Det specielle ved solopgangen denne morgen var geografien. Bjerget vi stod på var det mest østlige bjerg i New Zealand og højeste punkt inden man rammer datolinjen. Det betød at vi,  den 27. oktober 2010, var de første i hele verden til at se solen stå op og sige velkommen til den nye dag. Ret vildt! – det blev fejret med croissanter og en champagne, som vi poppede til solopgangen.  

Vingårdsejer for en weekend
Det sidste eventyr, I får med i denne omgang foregår på en vingård med min roommate Jane fra USA. Konceptet for dette eventyr hedder WWOOFing, der er en verdensomspændende organisation. Man arbejder gratis på en gård og bliver betalt med kost og logi. Vi WWOOFede hos Ann og James på deres vingård, hvor vi arbejdede, boede sammen og drak deres hjemmelavede vin hver aften.  

Venskaber
Det at tage på udveksling handler også meget om at møde en nye og fantastiske amerikanske, norske, franske, venezianske, australske og new zealandske mennesker. Man er meget afhængige af hinanden, da man ikke har andre til at grine og græde med et halvt år. Venner og familie var for mig 12 timer væk i tidsforskel og Skype kan ikke, lige gyldigt hvor meget jeg ønskede det, give et kram når man har brug for det. Det kunne mine roommates til gengæld. Folk har tit spurgt mig, om jeg ikke var bange for at føle mig alene i Wellington. Men man skal huske på, at de andre udvekslingsstuderende også ankom alene uden en social backup i baggagen, så alle havde brug for hinanden. Venskaber opstod hurtigt og blev endnu hurtigere tætte.  

Alle os der har været på udveksling, kan nok blive enige om at selve processen kan trække vores ellers sunde og unge tænder ud. Der skal knokles ekstra for at få råd til det og man skal være parat til at sige farvel til sit danske bagland i et halvt år. Men et ordsprog siger, man skal yde for at nyde – og det passer 100% i dette tilfælde.  

Udveksling handler om at have blod på tanden til at få hevet nogle erfaringer og skønne oplevelser ind på livskontoen. Og det handler om at give sig selv et halvt år, som kan aldrig glemmer. Så spring ud i det, du vil ikke fortryde det!


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk