HK.dk logo

Fremtidskonference trak fuldt hus

21. maj 2014  |  Sjælland  |  Hovedstaden  | 

Hvis man vil udvikle sin arbejdsplads – eller sig selv – er det vigtigt at have en vision for fremtiden. Det fastslog innovationschef Annemette Digmann på en konference om HK’ernes job, arbejdspladser og kompetencer 20. maj.

Med HK Stat Hovedstaden og HK Stat Sjælland som værter ved Fagfestival 2014 fik omkring 180 tillidsrepræsentanter input til deres arbejde med udvikling, karriere og kompetenceudvikling.


Fremtiden er åbenbart et hit blandt tillidsrepræsentanterne på de statslige arbejdspladser i København og på resten af Sjælland. Da HK Stat Hovedstaden og HK Stat Sjælland 20. maj bød på konference om HK’ernes job i de kommende år, måtte en del af deltagerne følge programmet på en storskærm. Med 188 tilmeldte var der ikke plads til alle i HK Hovedstadens store, runde mødesal.

- Det er så vigtigt at blive bevidst om den værdi, vi skaber på vores arbejdspladser med hjælp af vores viden og kunnen, sagde Estrid Husen, formand for HK Stat Sjælland.

- Men I skal samtidig være opmærksomme på jeres egen kompetenceudvikling. Den er et vigtigt middel til at fastholde vores job fremover, slog Estrid Husen fast i sin velkomst.  

Innovation handler bare om at få en god idé

Hendes makker på dagen, Ulla Moth-Lund Christensen, formand for HK Stat Hovedstaden, talte om at ’kidnappe sin egen fremtid’. Den operation kræver blandt andet, at man kan forny sig – og følge med i de ændringer, ens arbejde undergår.

- Der er så mange buzzwords i regeringens strategi for den offentlige sektors udvikling. Innovation er et af dem. Men innovation handler jo bare om at få en god ide og bringe den videre, sagde Ulla Moth-Lund Christensen.

Dermed var bolden givet op til et daglangt program med oplæg om både innovation, karriere og kompetenceudvikling.

For innovationen stod Annemette Digmann, der er innovationschef i Region Midtjylland og en trænet formidler af udfordringerne ved at "gentænke den måde, vi løser vores opgaver på". For det er netop, hvad innovation handler om, forklarede hun. At gentænke den måde, vi løser vores opgaver på.

Vanetænkning står i vejen

Med eksempler fra hospitaler og andre arbejdspladser i sundhedssektoren illustrerede hun, hvor svært netop dét kan være. Blandt andet vanetænkning, frygt for at tage fejl og snæversynet faglighed står i vejen, mener hun. For jo mere man ved om et område, jo vanskeligere er det at forestille sig, at det kan være anderledes, konstaterede Annemette Digmann.

Hvis man vil udvikle sig eller sin arbejdsplads, er det vigtigt at kunne stille et ægte innovationsspørgsmål, understregede Annemette Digmann.

- Et godt innovationsspørgsmål skal rumme en vision. Man må ikke have svaret på forhånd. Og spørgsmålet skal gerne være lidt kækt, så man har lyst til at besvare det, forklarede Annemette Digmann.

Det dur for eksempel ikke – som nogle unge kvindelige medarbejdere et sted gjorde – at spørge: "Hvordan kommer man af med alle de gamle mænd i ledelsen?" For med den måde at spørge på har man givet svaret på forhånd – og der mangler en vision for hele ledelsen, mener Digmann. Det er bedre at spørge: "Hvordan får mennesker lyst til at bidrage?"

Sammenlægninger ændrer faglighed

Inden eftermiddagens workshops om fremtidens administration, laboratoriearbejde og it-kompetencer stod menuen blandt andet på en rapport fra Kompetencesekretariatet, som rådgiver de statslige arbejdspladser om strategisk og systematisk kompetenceudvikling og administrerer økonomisk støtte til samme formål.

De mange fusioner og sammenlægninger af administrative og andre funktioner sætter sit præg på de ansøgninger om projekter, som Kompetencesekretariatet modtager. Når man samler bestemte administrative funktioner ét sted, oplever den enkelte HK’er en større specialisering. En dyb faglighed træder i stedet for en bred. Den ændring kan være med til at styrke det faglige fællesskab og sikre synlighed for de involverede HK’ere. Samtidig kræver specialiseringen nye kompetencer, fortalte medarbejderne fra Kompetencesekretariatet.

reportage, PowerPoints, flipovers m.m. fra dagen

reportage, PowerPoints, flipovers m.m. fra dagen


Fagfestival 2014

resultater fra
dagens workshops


Download

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Har du glemt din adgangskode?

Få tilsendt en ny kode på sms eller email.

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk