HK.dk logo

Forsvaret glemte pensionen

02. juni 2014  |  Østjylland

HK Østjylland har været med til at rejse sag, der nu betyder tilbagebetaling for tocifret millionbeløb til 1200 medarbejdere – men der skulle gå 11 år fra fejlen skete, til den nu rettes

For nogle år siden opdagede faglig konsulent Hanne Godthaab sammen med andre faglige medarbejdere i HK, at noget var helt galt. Forsvaret havde lige glemt noget:

- I 2003 gik man over til Ny Løn, og da de ansatte skulle indpasses i de nye lønsystemer, skulle en del af dem have et udligningstillæg for ikke at gå ned i løn. Man glemte bare at indbetale pension af tillægget, og det opdagede vi i 2010, fortæller Hanne Godthaab.

- HK Stat tog fat i sagen og indgik aftale med Forsvaret om regulering tilbage til 2003. Man fandt imidlertid hurtigt fra arbejdsgiverens side ud af, at det var meget omfattende og ville blive ret så dyrt, og så stoppede man. Derfor endte det i en sag, og den har HK Stat nu vundet.  

På grund af forældelsesfristen bliver der kun efterreguleret tilbage til 2006 undtagen for dem, der nåede at få efterreguleret tilbage til 2003, før Forsvaret stoppede efterreguleringen.  

- Som udgangspunkt burde vore medlemmer naturligvis have haft reguleret helt tilbage. Overordnet er det dog rigtigt godt, at vi har fået medhold, så det nu kommer på plads for langt den størstedel af tiden, siger Hanne Godthaab.  


Alt for lang ventetid

Kirsten Skou har været HK-tillidsrepræsentant i Søværnets Operative Kommando, Aarhus, under hele forløbet. Hun undrer sig over, at der skulle gå så lang tid:

- Som tillidsvalgt fik jeg undervejs mange spørgsmål fra kollegaer, der ville høre, hvad der skete, og som undrede sig over, at tiden bare gik, uden at der var noget nyt. Information var der ikke meget af. Selvfølgelig kan der ske fejl, men når den så opdages, skulle man tro, at den hurtigt blev rettet. Her skulle der føres sag, og der skulle gå fra 2003 til 2014, før den blev rettet, siger Kirsten Skou.

Hun håber, at der nu laves regnestykker, som er til at forstå. Det var ikke tilfældet for de 39, der nåede at få tilbagebetaling, før forsvaret stoppede reguleringen.

- Jeg synes, det er fint, at HK Stat har taget kampen og har holdt fast. Nu skal Forsvaret til at finde frem til dem, der i mellemtiden har forladt Forsvaret, for de har også krav på tilbagebetaling. Dette kommer også dem, der ikke er medlem af HK, til gode. Det er medlemmerne, der har betalt for denne sejr, men alle får glæde af den, siger Kirsten Skou.

Dermed kan sagen bruges til at argumentere for medlemskab af HK. Knap 1200 ansatte i Forsvaret har nu krav på en efterregulering, der med renter og renters rente samlet løber op i omkring 26 mio. kroner.   

Stat Pension

Arrangementer
i HK Østjylland


Se hvad der sker

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk