Ring til fagforeningen

7011 4545

Fredag 8.00-16.00
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 4. og søndag den 5. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Da tandlægen gik langt over grænsen

03. juni 2014  |  Østjylland Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Trusler og ydmygelser ødelagde Lottes sidste tid som tandklinikassistentelev. Nu kommer hun videre med hjælp og støtte fra HK, venner og familie

Det startede egentlig som en rigtig god dag for Lotte. Den 35-årige alenemor var kun få dage fra at afslutte et godt uddannelsesforløb som tandklinikassistent, og hun havde en fornemmelse af, at verden nu snart ville ligge for hendes fødder.

Ærgerligt, at bussen kørte fra hende, da hun var på vej til arbejde. Hun ville komme nogle minutter for sent, men der var god tid, ind til hun skulle tage imod den første patient, og desuden møder Lotte ellers altid til tiden. Så skaden burde være til at overse.

 


Overgrebet

Men den lille forsinkelse skulle vise sig at vende op og ned på Lottes helbred og humør. På klinikken blev hun nemlig mødt af en ophidset tandlæge, der overfusede hende i en grad, så Lotte følte sig meget utryg ved situationen og trak sig lidt væk. Tandlægen stillede sig så op i døren og placerede sin hånd på Lottes bryst og holdt fast, så hun ikke kunne komme ud af lokalet.

"Vær venlig og slip mig!", sagde Lotte højt, mens kollegerne undrende fulgte optrinnet, der efter en del tumult sluttede med, at Lotte fik sig vristet fri og tog hjem, hvor hun ringede til sin mor og fortalte om episoden.

Hjælp fra HK

"Hun opfordrede mig til straks at ringe til HK, som tacklede den aktuelle situation for mig. Fortalte mig, hvordan jeg kunne sygemelde mig de sidste syv dage som tandklinikassistentelev og forsikrede mig om, at de er der til at støtte og hjælpe, hvis der skulle opstå flere kontroverser med den pågældende tandlæge eller klinikken. Det gav tryghed omkring afslutningen af min uddannelse og mit ansættelsesforhold på stedet", siger Lotte, der sammen med HK besluttede ikke at gå videre med sagen, men i stedet arbejde på hurtigt at komme videre i livet.

"Jeg vil jo gerne have den grimme oplevelse ud af systemet. Jeg opfatter mig ellers som en mental stærk person, men den grænseoverskridende magtanvendelse, jeg blev udsat for, har sat sig dybe spor i min psyke. Hændelsen "hænger" der stadig, og jeg føler mig træt hele tiden", fortæller hun.

Udlært

Hun er med hjælp fra venner og familie nået et godt skridt på vejen, ikke mindst har hun fejret sammen med dem, at hun nu er udlært tandklinikassistent.

"Det var en rigtig dejlig fest, hvor vi på forhånd havde besluttet, at denne episode ikke måtte ødelægge glæden ved at have fået en rigtig god uddannelse. Og på den måde var det måske godt nok, at jeg ikke hørte fra min arbejdsgiver den dag. Faktisk har jeg her godt fjorten dage efter episoden ikke hørt et ord fra den side".

Vigtigt at reagere

I følge faglig konsulent i HK Privat Østjylland, Søren Sørensen, er det desværre ikke enestående, at elever i dagens Danmark oplever ydmygende og truende adfærd fra arbejdsgivernes side:

"Det viser vores sagsarkiv alt for tydeligt, og det viser også, at især klinikassistentelever er overrepræsenterede i den statistik."

"Den slags burde ellers høre en svunden tid til. Elever må selvfølgelig ikke behandles som andenrangs medarbejdere ... tværtimod bør man være særlig påpasselig med, at unge og nye medarbejdere føler sig godt tilpas på arbejdspladsen", siger Søren Sørensen, der benytter lejligheden til at indskærpe, at sådan en opførsel over for medarbejdere og kolleger er uacceptabel, og at det er vigtigt at reagere, hvis det skulle ske på arbejdspladsen.

"Eksemplet viser, at det har nogle store menneskelige omkostninger for den, der bliver udsat for sådan et overgreb, så det er vigtigt at reagere på den slags, så snart det opstår".

"Lotte" er ikke HK-medlemmets rigtige navn, og vi har ikke navngivet tandklinikken eller den tandlæge, der stod bag overgrebet. Anonymiseringen sker af hensyn til "Lotte", der ønsker at lægge den ubehagelige oplevelse bag sig hurtigst muligt.

Privat Mobning og chikane Vold og trusler

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk