Ring til fagforeningen

7011 4545

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Udvikling og jobmuligheder gennem uddannelse

03. juni 2014  |  Midt

For Anette Thrane har uddannelse og kompetenceudvikling været nøglen til personlig udvikling og nye jobmuligheder.

Uddannelsesmesse 2014I jobbet som indkøbsassistent hos Harald Nyborg har hun fortsat udviklingen – med en merkonom i International Handel og Markedsføring og nu AMU’s grundlæggende ledelseskurser.

- Min chef hos Harald Nyborg har fra starten givet mig positiv respons på, at jeg hele tiden søger ny viden og nye muligheder. For mig har det betydet mere personlig udvikling, mere selvtillid og mere spændende opgaver, fortæller Anette Thrane, der oprindelig er butiksuddannet i Aabenraa, hvor hun blandt andet arbejdede som butiksassistent hos PhotoCare i Haderslev.
Netop hos PhotoCare fik Anette første gang smag for uddannelse, da hun deltog i en intern uddannelse på Medieskolen i Viborg:

- På den uddannelse tænkte jeg: ”Det her er spændende og udvikler mig…”, og jeg ville gerne udvikle og uddanne mig mere. Jeg havde mere selvtillid bagefter, og det ville jeg have mere af!


”…er det muligt at videreuddanne sig?”

Da Anette og kæresten flyttede teltpælene fra Sønderjylland til Fyn, søgte og fik hun sit nuværende job hos Harald Nyborg. De gode erfaringer med uddannelse havde hun med sig:

- Jeg spurgte min nye chef, om det var muligt at videreuddanne sig. Det var det heldigvis. Jeg kendte dog ikke til kompetencefonde og muligheden for selvvalgt uddannelse, hvorfor jeg lyttede til chefen, der nævnte en merkonomuddannelse som en mulighed, siger Anette.
Hun lyttede til anbefalingen og gik i gang med en uddannelse som merkonom i international handel og markedsføring

- Det var hårdt, men også rigtigt spændende… Jeg brugte nok 20-30 timer om ugen på uddannelse ved siden af mit arbejde, men det blev dog lettere og lettere, jo længere jeg kom i uddannelsen.

Nye værktøjer

- Med uddannelsen har jeg fået nogle værktøjer omkring indkøb, som jeg ikke havde i forvejen. Det er for eksempel omkring forsikringsforhold og lovgivning. Det er værktøjer og ny viden, der gør mig bedre kvalificeret til det job, jeg sidder i, og det er fedt at have viden om tingene. Jeg får positiv respons fra min chef på, at jeg hele tiden søger nye viden og muligheder for udvikling. Det har også betydet, at jeg får flere af de sjove og spændende opgaver, fortæller Anette om udbyttet af merkonom-uddannelsen – og tilføjer de nyeste vidensområder, hvor hun er gået på opdagelse:

- I mit job taler jeg hver dag med kinesere, hvorfor jeg har valgt at lære kinesisk. Det viser, at man er interesseret i modparten, og det giver et bedre grundlag for forhandlingerne. Jeg er desuden startet på AMU’s grundlæggende lederforløb, fordi det vil give mig noget omkring kommunikation og mødeledelse. Det var på et kvartalsmøde hos HK, hvor der var en, der foreslog mig AMU-uddannelsen som en mulighed, slutter Anette Thrane.

FAKTA:

Fokus på uddannelse og nye muligheder?
Besøg HK’s uddannelsesmesse

Har du lyst til at gøre som Anette Thrane og uddanne dig til nye muligheder?
Så kom og få inspiration, når HK Midt holder uddannelsesmesse.

Det er onsdag den 18. juni 2014 på Lumbyvej 11 – fra kl. 17.00-20.00.
På messen vil de fynske uddannelsesinstitutioner præsentere efterårets mange tilbud.

Arbejdsmarked Efteruddannelse Kompetencer


se alle de fordele 
du kan få glæde
af som hk-medlem 


HK Medlemsfordele

Få tips, tricks, nyheder og hør om kommende arrangementer:


HK Midts Facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk