Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Nyt formandskab hos eftertragtede lægesekretærer

17. juni 2014  |  DL  |  HK Kommunal  |  Journalist Niels Stoktoft Overgaard Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Lægesekretærerne har fået ny næstformand og Soile Friis fortsætter som formand efter et delegeretmøde, hvor manglen på lægesekretærer i hovedstadsområdet var til debat.

44-årige Nathali Schaap Degn er valgt til ny næstformand for lægesekretærerne i Danmark. Hun arbejder på Billeddiagnostisk Afdeling på Regionshospitalet Randers.

Nathali Schaap Degn står dermed nu sammen med Soile Friis i spidsen for lægesekretærernes landsforening i HK, DL. 40-årige Soile Friis fra Gentofte Hospital blev genvalgt på DL’s delegeretmøde, der fandt sted hos HK i Odense mandag den 16. juni.

Til formandsposten var der kun én kandidat. Nathali Schaap Degn vandt sin post i formandskabet efter et kampvalg med den hidtidige næstformand, Susanne Seehagen fra Sygehus Sønderjylland i Sønderborg.


Kom over til os i København!

Nathali Schaap Degn (th) har siddet i DL’s bestyrelse siden 2013, så hun og Soile Friis kender hinanden på forhånd. (Foto: Lars Holm)

Det er med lægesekretærerne som med boligmarkedet: Der er stor rift om dem i København! Flere tillidsrepræsentanter opfordrede på delegeretmødet kolleger i provinsen til at søge til hovedstaden.

- Vores akutafdeling mangler 25 procent af de lægesekretærer, som de skulle have, fortalte Lene Maack fra Herlev Hospital. Vi skal til at forhandle om, hvad kollegerne skal have for at tage fem eller ti vagter ekstra.

Lene Maack fortalte, at vikarbureauer skriver for sygehusene til tårnhøje betalinger. Hun synes, det vil være mere fornuftigt, at arbejdsløse lægesekretærer eller andre lægesekretærer flytter efter de ledige stillinger.

Gør opmærksom på manglen på lægesekretærer

Tillidsrepræsentant Annie Lykke Petersen fra psykiatrien i Region Hovedstaden berettede om det samme problem. Hun tror, der skal gøres en indsats for at fortælle om manglen på lægesekretærer. Til stillingsopslag kommer der somme tider ingen kvalificerede uddannede.

- Der ligger mange uskrevne notater, fortalte Annie Lykke Petersen. Jeg har hørt om, at et bureau nu skal skrive for 50 øre i sekundet. Det bliver 1.800 kroner i timen. Det er voldsomt dyrt for regionen.

Randers kan sagtens skaffe lægesekretærer

Tillidsrepræsentant Lise Arbjerg fortalte, at der på hendes sygehus i Randers ikke er problemer med at skaffe uddannede lægesekretærer.

- Vi må ikke længere bruge de dyre vikarbureauer. Dermed har nogle af deres ansatte, som sad og skrev hjemme, søgt stillinger på sygehuset, sagde Lise Arbjerg.

Det blev også besluttet

Delegeretmødet bestemte, at lægesekretærelever og ledende lægesekretærer nu hver skal have en plads i DL’s bestyrelse som fuldgyldige medlemmer med stemmeret.

Politik Medlemsdemokrati HK-medlemmer

vil du blive klogere på dit fag? Så læs DL Magasinet!

Læs DL Magasinet

vil du blive klogere på dit fag? Så læs DL Magasinet!


Læs DL Magasinet

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk