HK.dk logo

Første københavnske VOP'ere er udklækket

18. juni 2014  |  HK Kommunal  | 

I januar blev de første klinikassistenter færdiguddannet i Videreuddannelsen i odontologisk praksis fra Aarhus, og nu er københavnerne også med. Lone Sand er en af de tre første, der blev VOP’er fra København

 - Uddannelsen har givet mig en masse selvtillid og en tro på, at jeg kan hvad jeg vil! Så kontant er udmeldingen fra 40-årige Lone Sand, der er en af de første klinikassistenter, som er blevet uddannet VOP’er fra København.

Hun har, siden hun var barn, altid fået af vide, at hun var ”dum og utilpasset”. Lone Sand har som voksen fået diagnosen ADHD og var ifølge eget udsagn ikke et af de klogeste børn i klassen. Derfor har hun aldrig rigtig turde gå efter sine drømme. Før nu.

- Videreuddannelsen i odontologisk praksis har givet mig en tro på mig selv, som jeg aldrig har haft. Det har været hårdt, og nogle af modulerne har været meget tidskrævende, men det har været det hele værd, siger Lone Sand.

Uddannelsen kan måske åbne helt nye døre

Hun startede på uddannelse, fordi hun gerne ville udvikle sig personligt, og fordi hun mener, at det er nødvendigt, hvis man skal gøre sig forhåbninger om et godt og langt arbejdsliv. Alligevel er det endnu svært, at sætte en finger på, hvad Lone Sand skal bruge sin uddannelse til i fremtiden.

- Fordi uddannelsen er så ny, er det svært at sige, hvad jeg helt konkret kan bruge den til. Jeg kan dog mærke i min hverdag, at jeg er blevet mere sikker og bare kaster mig ud i nye opgaver. Og jeg tænker da også, at uddannelse måske kan åbne døre til nogle helt andre typer job. F.eks. synes jeg, det kunne være interessant at arbejde med projekter og kvalitetssikring, fortæller Lone Sand.

Tandlægedrømmen lever

Inden den nyuddannede VOP’er kaster sig over nye arbejdsmæssige udfordringer, har hun dog besluttet sig for, at hun allerede efter sommerferien vil begynde på nogle HF enkeltfag.

- Min største drøm er at læse videre til tandlæge. Og efter i mange år at have overbevist mig selv om, at jeg ikke havde ressourcer til, at blive hvad jeg gerne ville – er det skønt, at jeg nu har bevist over for mig selv, at jeg sagtens kan, siger den glade VOP’er.  


Tandpleje Uddannelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk