Ring til fagforeningen

7011 4545

Søndag 10.00-14.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 28. og søndag den 29. marts mellem kl. 10.00 og 14.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Jobcentre fastholder ansvaret for de ledige

18. juni 2014  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen

Den fremtidige beskæftigelsesindsats vil med udgangspunkt i de kommunale jobcentre betyde mere målrettet uddannelse, mindre bureaukrati og mere virksomhedsdialog. HK Kommunal betegner den nye politiske aftale om en beskæftigelsesreform som afbalanceret og menneskevenlig.

Regeringen og Venstre er netop nået frem til en ’forståelse’ om rammerne for en vækstplan og en reform af beskæftigelsesindsatsen. Beskæftigelsesreformen tager udgangspunkt i, at de kommunale jobcentre fastholder myndighedsansvaret for den aktive beskæftigelsesindsats, mens a-kasserne fortsat afholder den indledende CV-samtale med den ledige. 

Aftalen betyder også, at jobcentrene skal foretage hyppigere samtaler med de ledige tidligere i ledighedsperioden, at uddannelse – særligt af de ufaglærte – skal målrettes mod jobåbninger, og at samarbejdet mellem virksomheder og jobcentre skal styrkes.

Matcher medarbejderønsker

I HK Kommunal noterer næstformand, Mads Samsing, med tilfredshed, at reformen i sit udgangspunkt ikke er en spareøvelse.

- Reformen vil tværtimod betyde, at hele jobindsatsen bliver styrket med bedre muligheder for, at de ledige kan komme hurtigere i beskæftigelse. Aftalen matcher i det hele taget mange af de tiltag, medarbejderne på jobcentrene har efterspurgt. Jeg er sikker på, man ude omkring i kommunerne vil bifalde, at der i udspillet lægges op til et opgør med de mange proceskrav, der hidtil har styret beskæftigelsesindsatsen, siger Mads Samsing. 

Færre kontrolchikaner

Afbureaukratiseringen vil ifølge næstformanden ikke mindst betyde en mere menneskelig behandling af de ledige og syge, der slipper for nogle af de nuværende mekanismer, som Mads Samsing betegner som ineffektive kontrolchikaner.

- De borgere, der er så uheldige at blive ledige eller syge, vil også blive hjulpet betydeligt bedre gennem den mere målrettede uddannelses- og aktiveringsindsats, der lægges op til i reformudspillet, konstaterer Mads Samsing.

Han efterlyser samtidig et større fokus på efteruddannelse af de faglærte, der ifølge Mads Samsing for manges vedkommende står med et uddannelsesefterslæb, der øger risikoen for ledighed.


Arbejdsmarked Ledig Jura

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk