Ring til fagforeningen

7011 4545

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 28. og søndag den 29. marts mellem kl. 10.00 og 14.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Ny OK til 750 ansatte: Gode forhold giver it-firma konkurrencefordel

18. juni 2014  |  HK Privat  | 

750 medarbejdere hos it-giganten CGI Danmark bliver nu dækket af en ny, fælles overenskomst. Det står klart, efter HK/Privat, PROSA, IDA, Djøf og Magistrene er blevet enige med virksomheden om en treårig aftale.

Med overenskomsten får medarbejderne i CGI en fritvalgskonto, som de kan bruge til virksomhedsaktier, feriefridage og pension. Desuden kan medarbejderne vælge mindst én tillidsrepræsentant i hver af firmaets fem danske afdelinger.

Den nye fællesoverenskomst gav smil på læberne, da den blev præsenteret af HK/Privatformand Simon Tøgern, CGI-direktør Martin Petersen og PROSA-formand Niels Berthelsen. Foto: Anders Høj Eggers

- Goderne vil gøre det nemmere at tiltrække og fastholde medarbejdere, og det er godt for konkurrenceevnen. Desuden er samarbejdet med tillidsrepræsentanterne en stor styrkelse for samarbejdet på virksomheden. Sammen med de andre organisationer vil vi nu arbejde for at få flere overenskomster som denne i it-branchen, siger Simon Tøgern, formand for HK/Privat.
Virksomheden er glad for aftalen

- Som arbejdsgiver vil vi gerne forpligte os til at sikre vores medarbejderes arbejdsforhold på bedste vis, udtaler CGI Danmarks adm. direktør og Senior Vice President, Martin Petersen.

- Vi har i dialogen lagt vægt på, at vi ønsker ét fælles fundament for vores medarbejdere, som for langt størstedelens vedkommende også er medejere af virksomheden. Fleksibilitet såvel for den enkelte medarbejder som for virksomheden også har været et nøgleord. Det er lykkedes fuldt ud med den nye overenskomst, som er en fælles sejr for alle parter. Processen har været yderst positiv, og de involverede organisationer skal alle have ros for en meget konstruktiv dialog, understreger Martin Petersen.

Overenskomst på svært område
- Det har traditionelt været svært at få tegnet overenskomster inden for it-branchen, udtaler forbundsformand Niels Bertelsen, PROSA. Han glæder sig over, at samarbejdet med HK/Privat, DM, IDA og DJØF nu har skabt en ny og mere fremadrettet model, der kan give bedre overenskomstdækning i it-branchen.

- Det er unikt, at organisationer repræsenterende de tre hovedorganisationer (LO, FTF og AC) finder sammen i et samarbejde om en overenskomst, siger Niels Bertelsen.

Men forhåbentlig også et varsel om nye tider, nye samarbejdsformer og nye svar på fremtidens udfordringer både over for medlemmer og virksomheder i it-branchen, håber han.

Overenskomst

Se flere nyheder på HK/Privats hjemmeside


her

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk