Ring til fagforeningen

7011 4545

Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Corydon bar med smil sin byrde

26. juni 2014  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

For Pia Tørving, formand for HK Midt Kommunal, var der både interessante og inspirerende arrangementer på programmet under Folkemødet på Bornholm. Et af dem var et morgenmøde med en veloplagt Bjarne Corydon, der kaldte smil frem med sit sangvalg. 

 pia tørving
Pia Tørving
Formand HK Kommunal Midt 
Pia indrømmer, at det var svært ved at vælge mellem ”…det boom af aktiviteter”, der blev tilbudt under det vellykkede folkemøde på Bornholm anno 2014. Der var dog teknisk hjælp at hente:

   - Du kunne i år hente en smart app, der hjalp dig med overblik, når du skulle vælge de foredrag og oplæg ud, som du gerne ville opleve. For Folkemødet er jo noget af et overflødighedshorn af aktiviteter, fortæller Pia Tørving, der startede med det officielle åbningsarrangement, hvor blandt andet statsminister Helle Thorning-Schmidt deltog.

   - Hun gjorde det godt med en tale, der havde et godt indhold og henvendte sig direkte til deltagerne.

Tænkere i ”Granittens gård”

Mette Frederiksen på BornholmGranittens gård i Allinge lagde rammer til ét af de arrangementer, Pia og app’en havde valgt ud i fællesskab:

   - Det var et arrangement, hvor beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, borgmester H.C. Østerby og folketingskandidat Peter Hummelgaard skulle vælge en socialdemokratisk tænker, de ville tale ud fra. Det gav oplæggene et godt niveau, fordi det kom til at handle om, hvordan vi får bygget de socialdemokratiske værdier ind, som vi bygger på, fortæller Pia Tørving om tanker og tænkere i Granittens gård.

Selvironisk finansminister

Når finansminister Bjarne Corydon huserer i medierne, er det ofte et meget seriøst indtryk, han efterlader. Her er en mand med fokus på opgaver og udfordringer. I andre rammer og væk fra TV-skærme og avis-forsider gør Corydon et mere åbent og lunt indtryk:

   - Jeg var til et morgenmøde med Bjarne Corydon i Folkets Hus, hvor der er tradition for at starte et arrangement med en sang. Det var Corydon, der havde valgt ”Jeg bærer med smil min byrde”, hvilket var god selvironi i forhold til det billede, der tegnes af finansministeren i medierne. Han vandt virkelig meget under arrangementet.

   - Emnet var ”Hvordan skaber vi vækst?”, og finansministeren kom omkring emnet med en god og meget jordnær formidling, hvor der både var godt humør og smil. Der var samtidig mulighed for at stille spørgsmål, hvilket gav en god debat, fortæller Pia.

Innovativt sundhedsvæsen

   - Hvordan får vi i regionen glæde af de ting, vi selv er med til at udvikle? Hvordan skaber vi innovation i sundhedsvæsenet? Hvordan inddrager vi borgere og brugere i innovationen? Det var nogle af de ting, der blev debatteret under arrangementet ”Hvordan kommer vi fra innovation til business?”

   - Det er en vinkel, vi også kan bruge i HK, hvis vi inddrager brugerne, altså vores medlemmer. Vi skal ikke glemme ”dem derude”, men tværtimod inddrage vores medlemmer og spørge dem, hvad det er, de skal bruge. Det er god brugerinddragelse, lyder det fra Pia Tørving, der også rundede emnet arbejdsklausuler og sociale klausuler – igen med Mette Frederiksen som en aktiv taler, inden hun kunne gøre status ovenpå et spændende og lærerigt folkemøde på Bornholm.

Folkemøde Bornholm

Arbejdsmarked

har du tjekket
om vi har et spæn-dende arrangement på vej?


kommende arrangementer


se alle de fordele 
du kan få glæde
af som hk-medlem 


HK Medlemsfordele

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk