Ring til fagforeningen

7011 4545

Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag Lukket
Mandag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Ring til HK Privat lørdag den 11. april

Vi er klar til at svare på spørgsmål om overenskomstforhandlingerne 2020 og coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 11. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Kursus med klart budskab: ”Identificér dine styrker.....”

26. juni 2014  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Der var på forhånd ikke tvivl om budskabet, da Odense-virksomheden HUMI og HK Midt inviterede en gruppe ledige medlemmer til en ny type kursusforløb. Efterfølgende var der heller ikke tvivl om deltagernes konklusion: De havde haft stort udbytte af kurset. Her fortæller et par af deltagerne om, hvordan kurset har bragt dem videre.

  - Jeg havde meldt mig til seks ugers selvvalgt uddannelse, da jeg fik en mail fra HK om det her intense kursus omkring personlig udvikling, coaching og muligheden for at identificere egne styrker, fortæller Gitte Brahe, der var ledig, da kurset blev afholdt. Hun er glad for, at hun takkede ja til det intense forløb:

  - Det var spændende undervisere, der samtidig formåede at gøre tingene underholdende og enormt nærværende. Det hele var ekstremt professionelt og baseret på en stor faglig viden. 


Høj intensitet

IndumindNår Gitte tænker tilbage på forløbet, konkluderer hun, at det kunne have været fint med lidt mere tid, da der netop var tale om en høj intensitet undervejs:

   - Uha, det var intenst..., smiler hun og giver nogle eksempler på, hvilke personlige styrker, der blev arbejdet med:

   - Jeg har i forvejen arbejdet en del med mig selv og med personlig udvikling i en del år, men fik her en meget intens oplevelse. Vi arbejdede blandt andet med at lytte til vores mavefornemmelse og til os selv. Som mennesker er vi ofte ikke i tvivl om, hvad der er eller ville være godt for os, men der er alt for ofte ydre omstændigheder, der kommer på tværs. Det lærte vi at arbejde med, bl.a. i forhold til at finde arbejdsglæde i et job hver eneste dag. 

   - Da jeg godt kan lide at have folk omkring mig, som udfordrer mig, så var det et spændende forløb, fordi underviserne netop var sparringspartnere, der udfordrede os, konstaterer Gitte.

”...lidt for alternativt?”

For en anden af kursets deltagere, Carsten Wagn Nielsen, åbnede oplevelserne på HUMI + HK’s kursus nogle helt nye døre:

   - Der skulle ske noget..., fortæller Carsten, der efter en lang karriere i DSB blev ledig for to år siden:

   - Efter en god samtale med HK Midt om mine muligheder for at komme videre, blev jeg tilbudt at deltage i kurset. Jeg tænkte først, om det var lidt for ”alternativt”, men da vi først var på kurset og også hjemme arbejdede med de online redskaber i indumind-konceptet, så gik det helt ind i kroppen. 

   - Kurset gav os en god selvindsigt i både gode og mindre gode sider ved os selv. For mit vedkommende lærte jeg blandt andet, at jeg skal være langt bedre til at sige fra. Og at jeg skal se positivt på tingene, især det med at søge job, når jeg er over 50 år, fordi det giver mig en god energi.

Medvind og netværk

Indumind 2For Carsten Wagn Nielsen har arbejdet med både kursus og ”hjemmeøvelser” givet en positiv vinkel på tingene, der nok skal give ham mere medvind i jobsøgningen:

   - For mig at se, så ville det her kursusforløb være godt for alle, der lige er blevet ledige. For eksempel for unge ledige, der har brug for noget selvforståelse, når de skal vælge uddannelse og søge job. 

   - Jobcentrene vil få meget glæde af kurset for at hjælpe de personer, der er faldet ud af dagpenge -og kontanthjælpssystemet. De har virkelig brug for selvindsigt og ny energi for at komme videre i livet.

   - Jeg har samtidig anbefalet tidligere kolleger i DSB, der også er blevet ledige, at de skal tage det her forløb hos HUMI og HK, fordi det giver en hel masse – også et godt netværk, slutter Carsten Wagn Nielsen.

Fakta

Det er første gang, at HUMI og HK Midt arbejder sammen om kurset – og tilbagemeldingerne fra deltagerne har været meget positive.

Underviserne fra HUMI er rutinerede coaches og undervisere, der har arbejdet med personlig udvikling i mange forskellige sammenhænge – se mere på humi.dk

Forløbet består af sessions, hvor deltagerne mødes med kursets undervisere + online-redskaber, som deltagerne arbejder med derhjemme. Læs mere om disse redskaber på indumind.dk

HK Midt har valgt at følge op på kursus-succesen med flere og lignede kurser i løbet af 2014.

Arbejdsløs Aktivering Netværk

har du tjekket
om vi har et spæn-dende arrangement på vej?


kommende arrangementer


se alle de fordele 
du kan få glæde
af som hk-medlem 


HK Medlemsfordele

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk