Ring til fagforeningen

7011 4545

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Vi opdaterer it-systemerne

Vi opdaterer vores it-systemer i dag 6/4-20 kl. 20.00- 22.00, du kan derfor opleve, at du ikke kan logge ind i dette tidsrum.

Vi beklager ulejligheden.

HK.dk logo

Kom i gang med Twitter

14. juli 2014  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Twitter er et stærkt netværksredskab. Med et enkelt klik kan du følge og forbinde dig med nogle af de største navne i din branche. Modsat Linkedin, er det helt okay, at du ikke har mødt personen før eller talt med vedkomne. Efter et par kommentarer og ”retweets” på Twitter kan det være okay at tilføje en person på Linkedin.

Før du går i gang med Twitter skal du overveje, hvorfor du skal have en profil. Hvad vil du bruge mediet til? Der kan være mange grund til at være på Twitter. Måske bygger din tilstedeværelse på en interesse i et emne eller overvejelser omkring din karrierer. Uanset hvad skal du deltage aktivt, ellers er der ingen grund til at være på Twitter. Det tager tid at deltage, og det skal være sjovt. 

Det er meget enkelt at oprettet en Twitterkonto. Bare følg programmets anvisninger første gang du logger på. Der er dog et par ting du skal overveje: 

 • Folk skal kunne finde dig på Twitter. Brug et navn, der på en eller anden måde minder om dit eget eksempelvis: AndersJensen, AJensen, Andje 
 • Ingen personlig information som adresse og telefonnummer. Link evt. til din Linkedinprofil i stedet

Når du har oprettet din konto, skal den gøres personlig. Du skal tilpasse baggrunden, så den siger noget om dig, og du skal vælge et godt portrætbillede af dig selv. Et godt råd hvis du mangler input er, at kigge på nogle andre profiler, som du syntes virker godt. 

Profiler, som brugeren ikke har gjort noget for at gøre personlig kalder man et “æg”. Sådan en profil giver et indtryk af, at brugeren ikke vil investere tid og være aktiv på Twitter, eller at profilen er spam. Ofte vil Twitterbrugere ikke være interesseret i at følge et ”æg”. 

Nu mangler du kun en kort introduktion for at være klar.


Skriv en introduktion

Der er begrænsning på, hvor lang din introduktion kan være, så du skal formulere dig kort og give folk mulighed for at danne sig et indtryk af dig. Din introduktion er afgørende for, om folk vælger at følge dig. Du kan medtage: 

 • Det du arbejder med og evt. din titel 
 • Dine interesser 
 • Hvad du primært tweeter om 
 • Et link, hvis du har en side, en blog, en Linkedinprofil eller lignende 
 • Det er god kutyme at angive din geografiske placering. Nogle vælger at følge profiler i deres område, for at udvide deres lokale netværk

Se også: Den perfekte linkedinprofil

Følg andre profiler

Nu kan du gå i gang med at bruge Twitter. Du kan starte med at vælg nogle profiler at følge. Det kan være udgangspunktet for at starte en dialog med folk, men det er også en måde at lære på. Se hvordan de profiler du følger håndterer Twitter og brug selv de ting, du syntes fungerer godt. Der er mange måder at finde folk at følge på. Der findes flere websites med lister over profiler, der er værd at følge. Se eksempelvis bunden af denne artikel. Du kan også søge efter personer inden for din branche eller dine interesser. 

Når du har fundet interessante personer at følge, kan du også se hvem deres kontakter er. Hvis du er til en konference eller kurser der har et hashtag og et liv på Twitter, kan du også bruge Twitter til at udvide dit nære netværk.

Skriv dit første Tweet

Der er ingen grund til at have præstationsangst, når du skal i gang. Du skal bare prøve dig frem, og du behøver ikke være en haj i Twitter i starten. 

Du kan som udgangspunkt tweete om lige, hvad du vil: ·         
 • Del hvad du læser, ser og hører, og hvorfor du syntes det er interessant 
 • Del dit eget indhold, hvis du har skrevet en artikel eller et blogindlæg. Skriv hvad linket handler om    
 • Del og retweet andres indhold og indsæt links, der fører til andres blogindlæg og artikler. Så er der også en bedre chance for, at de vil retweete dit indhold        
 • Kom i dialog ved at tilføje @ foran det profilnavn, du henvender dig til og svar, når nogen henvender sig til dig 

At retweeter er at gentage andres indhold. Det er nemt og hurtigt og funktionen anvendes ofte, hvis andre siger noget intelligent, sjovt, eller noget man er rørende enig i. Man kan retweete som en tjeneste hvis nogen søger job, medarbejder, mv. 

Du skal altid opføre dig ordentligt på Twitter. Her er der en tradition for at holde en mere positiv tone end på eksempelvis Facebook: 

 • Svar på mentions (@) inden for en overskuelig tidsramme. På Twitter er der ingen ferie eller lukketid
 • Sig gerne tak, når nogen retweeter dig 
 • Inkluder folk med en mention, når du nævner dem. Også hvis det er en kendt eller en politiker 
 • Brug ordentligt sprog. På Twitter er grænsen mellem dit privat- og arbejdsliv udvisket. Det du skriver på Twitter eksisterer for evigt 
 • Tænk over hvad du vil med din profil, når du deler indhold. Useriøse opdateringer om fodbold og øl kan få dit efterfølgende tweet om arbejdsmarkedsret til at se mindre seriøst ud

Ordbog til Twitter

På Twitter bruger folk indforståede forkortelser og tegn, som ikke altid er nemme at gennemskue. Det sprog, der bruges på Twitter, kaldes ofte Twitterlingo. Her er et par eksempler: 

 • @ mention betyder, at du nævner nogen eller bliver nævnt af andre. Når du sætter @ foran et profilnavn vil personen få en notifikation. Det behøver ikke være en direkte besked eller et svar på en henvendelse. Det kan også være du bare ønsker at gøre vedkommende opmærksom på indhold. Du kan også anvende @ som CC, som du kender det fra mail, hvis der er flere, der deltager i samtalen. 
 • DM betyder Direct Message. Ofte anvendes DM til at sende en mail eller et telefonnummer, som ikke skal deles med alle brugere på Twitter. Du kan f.eks. skrive ”DM dit telefonnummer”. Som i alle andre indlæg på Twitter kan du også her kun bruge 140 tegn. 
 • OH betyder Over Heard eller overhørt. Denne forkortelse kan bruges, hvis man ønsker at dele en sjov samtale eller et indsigtsfuldt citat, man har været vidne til i bussen eller på arbejdspladsen. 
 • # Hash tag. Du har sikker hørt om dette ord, og måske kender du det fra din gamle trykknaptelefon. Tegnet anvendes som emneinddeling på Twitter. Der findes mange interessante hashtags derude, og når du logger på Twitter, kan du se til venstre, hvilke der hitter. Tegnet kan også bruges til at understrege en pointe eksempelvis, ved at skrive #elskerflødeboller. 

Her nedenfor har vi lavet en række links til, hvor du finder interessante hashtags og personer. Du kan også finde flere råd om færdsel på Twitter.

Mere om Twitter 
Politikens guide til Twitter 
Leoparddrengen har en blog om socialemedier.
Her er hans guide til sociale medier
Se hashtags, der trender inden for forskellige
områder og emner på overskrift.dk

Anbefalede hashtags og profiler 
HK på Twitter:
@HKDanmark
@HKprivat
@hkkommunal
@hkstat
Find job med Twitter:
#jobdk
Om dansk politik:
#dkpol
Om det danske arbejdsmarked:
#arbejde

 

Ansættelse Fremtidens Talenter Karriere ledere Karriereudvikling

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk