Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Bureaukrater stormer frem

01. august 2014  |  ABL/HK  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Dette indlæg er bragt som debatindlæg i Jyllands-Posten d. 1. august 2014. Af Benedikte Fiskbæk Roed, studerende, formand for Administrationsbachelorernes Landsforening i HK.

Bureaukraterne pibler frem som vanddråber, der finder utætte sprækker i en gammel planke. På min egen uddannelse, administrationsbacheloruddannelsen, er optaget igen steget, og vi bliver i år 456 nye studerende.

456 studerende som om få år slippes ud i gader og stræder. Du kender os. Vi er dem, der spildes en masse skattekroner på. Bureaukraterne. De kolde hænder.

Men »hvad skal vi dog med alle de bureaukrater?«, som Thyra Frank, LA’s socialordfører, udtalte tidligere i år i en pressemeddelelse. Mange elsker at hade os. Alle politiske partier vil have færre af os.

Løsning på ældres madbestilling

Forestil dig et øjeblik, at alle Danmarks bureaukrater trak musen ud af stikket: Du skriver til Skat for at få hjælp til den umulige forskudsopgørelse, men chatfunktionen på skat.dk siger »vi har desværre ingen bureaukrater til at svare dig«.

Eller forestil dig, at borgmesteren pludselig selv skal sætte sig ind i 23.000 siders lovstof, før de ledige kan hjælpes i arbejde. Eller at nye velfærdsløsninger aldrig var blevet udviklet som f.eks. den nye tabletløsning til de ældres madbestilling i Viborg og Holstebro kommuner, som to af mine medstuderende i Esbjerg har udviklet.

Langt bedre end omdømmet

Bureaukraterne er de offentlige embedsmænd, som får maskinen til at køre rundt. Vores fornemmeste opgave er at sikre demokratiets virke. Vi omsætter politikernes love og anvisninger til virkelighed. Måske er ”borgernes vogtere” mere retvisende end bureaukrater.

Jeg argumenterer ikke for, at vi skal ansætte stribevis af unødvendige skrankepaver og papirnussere. Vi administrationsbachelorer ønsker en effektiv og toptunet offentlig sektor uden overflødig administration, men det er vigtigt at huske, at den offentlige administration i Danmark – bureaukraterne – er langt bedre end vores omdømme.Faktisk har vi en af de mest effektive offentlige administrationer i verden.

Vi sætter musen i stikket og vil med nye, innovative velfærdsløsninger sigte mod, at vi i Danmark får verdens bedste administration. 


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk