Ring til fagforeningen

7011 4545

Søndag 10.00-14.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 28. og søndag den 29. marts mellem kl. 10.00 og 14.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Pensionen voksede i halvår med uhørt lave renter

21. august 2014  |  HK Stat  | 

Sampension bruger stadigt færre penge på at administrere blandt andre de statsansatte HK’eres pensioner. Samtidig har selskabets investeringer sikret et højt afkast. Det viser halvårsregnskabet. Udsigten for andet halvår er knapt så lys, vurderer direktøren.

I løbet af årets første 6 måneder hentede Sampension 13,1 milliarder kroner hjem i afkast på sine investeringer. Selskabet har aktiver på i alt 220 mia. kroner. Investeringsafkastet for kunder med gennemsnitsrente nåede op på 10,9 procent.

Kunder med markedsrente – det vil sige dem, hvis ordning hedder 3 i 1 Livspension, fik et afkast på deres opsparing på op til 6,9 procent. De yngste fik det højeste afkast. Det hænger sammen med, at investeringsprofilen ændrer sig med alderen. De yngste kunder på markedsrente har den højeste andel af aktier. Afkastet i markedsrente ligger i den bedste halvdel blandt pensionsselskaberne, oplyser Sampension.  

En kunde på fx 45 år med markedsrente fik afhængig af sin individuelle investeringsprofil 5,3, 5,8 eller 6,5 procent afkast i første halvår af 2014. Kunder på 64 år har i første halvår fået mellem 4,6 og 4,9 procent ud af deres opsparing.

Samtidig har Sampension skåret ned på sine omkostninger til administration. Det seneste år er omkostningen per forsikret faldet med 5 procent – fra 212 kroner til 201 kroner om året.  

Afkastet af investeringer i gennemsnitsrenteproduktet blev på 10,9 procent, efter at der er sat 2,5 procent af til såkaldt renteafdækning. Med det resultat stryger afkastet helt til tops, konstaterer selskabet. Det høje afkast ændrer ikke ved den depotrente, kunder på gennemsnitsrente er sikret.  

- Vores målsætning er solide, langsigtede afkast. I tråd med strategien får vores kunder i dag nogle af af de allerbedste afkast i branchen i forhold til den risiko, der er i investeringerne,« siger Hasse Jørgensen, administrerende direktør i Sampension.  

Han vurderer samtidig, at udsigterne for afkastet resten af 2014 er knapt så lyse.  

- Efteråret i finansmarkederne tegner sig mere vanskeligt. De internationale aktiebørser bærer præg af større uro, og værdien i de internationale obligationer vil fortsat være begrænset. Vi holder fast i høj spredning af risiko, herunder fokus på alternative aktiver med nye investeringer i unoterede aktieselskaber, ejendomme og infrastruktur mv., forklarer Hasse Jørgensen.  

Som noget nyt er Sampension begyndt at investere i grøn energi. Selskabet har sat penge i 10 3,3 megawatt vindmøller ved Varde. Investeringer i et offentligt-privat hospitalsbyggeri i Vejle markerer, at Sampension er begyndt at føre sin plan for at investere i første omgang fem milliarder kroner i såkaldte OPP-projekter i Danmark.  

Pensionspenge på vej til offentlige projekter

Du kan tjekke udviklingen i den egen pension ved at logge dig ind påsampension.dk  

Læs mere om halvårsregnskabet hos Sampension Flot første halvår i Sampension


Pension

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk