Ring til fagforeningen

7011 4545

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Åben og ærlig dialog - Mia Groot, Dansk Flygtningehjælp

27. august 2014  |  HK Service Hovedstaden Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK Service sætter fokus på tillidsrepræsentantens uvurderlige rolle på arbejdspladsen. Derfor præsenterer vi en række forskellige tillidsvalgte.
Hvem ved, måske bliver du selv inspireret til at stille op.

Af Irina Frost

Mia Groot blev opfordret af sine kollegaer til at stille op som tillidsrepræsentant, da den tidligere TR skulle på orlov. Hun var allerede arbejdsmiljørepræsentant og var derfor vant til at mene noget og give sin mening til kende.
- Jeg tror folk opfordrede mig til at stille op, fordi jeg altid er åben og ærlig i min dialog. Det er en svær balance, men jeg har tidligere været selvstændig og kan derfor også se tingene fra arbejdsgivers synspunkt. Det giver respekt begge veje, fortæller Mia Groot, der blev valgt uden kamp i januar 2014.

Udfordringer
Dansk Flygtningehjælp er spredt ud over hele landet, og det giver udfordringer for tillidsrepræsentanten.


- Min første opgave har været at identificere, hvem ”vi” er. Jeg har blandt andet været i Århus for at hilse på kollegaer og ledelse. Derudover har jeg skrevet rundt til alle i nyhedsbreve, som HK har hjulpet mig med at få i gang. Kommunikation med kollegaerne er en udfordring, men det er heldigvis muligt, og det er klart for folk, at der er store fordele ved, at vi alle står sammen.

Motivation og engagement
Rollen som tillidsrepræsentant giver også Mia Groot mulighed for at udnytte sine personlige kompetencer og udvikle sig fagligt og socialt.
- En del af mit engagement bunder i, at jeg er motiveret til at forbedre og udvikle min arbejdsplads. Jeg trives i rollen, som den der siger noget og organiserer ting. Det er spændende, og det handler ikke særligt meget om Excel-ark, men om mennesker. Det er bedre end jeg ventede, og meget mindre kedeligt end jeg troede forklarer Mia.

Bestyrelsen
Dansk Flygtningehjælp har en klubbestyrelse med 5 personer, som har været med inden Mia Groot blev TR. Der er et godt samarbejde i klubbestyrelsen, og der er enighed om, at man er nødt til at gøre HK synlig.
- Vi inddrager medlemmerne, og det er vigtigt, at kollegaerne ved, at de har min fortrolighed, støtte og forståelse. Ledelsens beslutninger går ind imellem ud over nogle mennesker, men det er ikke mit indtryk, at det er meningen, og jeg har da heller ikke været med til nogen tunge faglige sager endnu – smiler Mia Groot.

Missionen
Som nyvalgt tillidsrepræsentant kan man være lidt usikker på, hvordan man skal tage fat. HK Service Hovedstaden har 4 organisere ansat, som hjælper og støtter de tillidsvalgte i arbejdet.
- Det var en meget positiv overraskelse, at jeg har HK så meget i ryggen. Det er meget betryggende, at man ikke behøver vide alting, men kan vende stort og småt med den faglige eller organiseren i tide og utide. Mia Groot var på organiseringskursus med HK i marts og har på bare ét år fået 11 nye medlemmer.
- Missionen er at blive mange flere medlemmer og få samlet os, så vi kan blive en endnu mere aktiv klub, siger Mia Groot, inden hun igen forsvinder ind i Dansk Flygtningehjælps bygning på Borgergade i København.

Tillidsrepræsentant

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk