Ring til fagforeningen

7011 4545

Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag Lukket
Mandag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Ring til HK Privat lørdag den 11. april

Vi er klar til at svare på spørgsmål om overenskomstforhandlingerne 2020 og coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 11. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Finanslov med fokus på job, sundhed og uddannelse

27. august 2014  |  Hovedstaden  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Regeringens udspil til Finanslov ser lovende ud, og alt peger på, at der vil komme flere i beskæftigelse. Det er godt nyt for HK’s medlemmer. HK Hovedstadens formand Christian Grønnemark håber dog, at der også kan findes penge til at redde de mange, der er faldet ud af dagpengesystemet.


Penge på finansloven

Målet er bedre velfærd og at få flere i job samtidig med, at der bliver holdt styr på økonomien. Der kan blive skabt titusinder af nye job i 2014-2015. Regeringens forslag til finanslov vil hjælpe den udvikling på vej ved at bruge flere penge på blandt andet sundhed og uddannelse. Der bliver afsat 5 milliarder til øget sundhed, blandt andet kræftbehandling, psykiatri og kroniske sygdomme. Samtidig skal der istandsættes og bygges nyt, og det skaber jobs. Endelig vil der fortsat være fokus på at sikre kvalitet i uddannelsessystemet. ”Det er vigtigt, at erhvervsskolereformen bliver ordentligt udført, og det er godt, at finanslovsforslaget fokuserer på erhvervsuddannelserne og på hvor mange penge, der følger med til uddannelserne”, siger formand i HK Hovedstaden Christian Grønnemark.

Anerkendelse til den danske model

Der er også blevet fundet midler til at understøtte den danske model, hvor arbejdsgivere og arbejdstagere gennem overenskomster sammen bliver enige om vilkårene på arbejdsmarkedet. Med årets finanslovsudspil lægger regeringen op til at fordoble fradraget på de faglige kontingenter. Som finansminister Bjarne Corydon sagde ved præsentationen af finanslovsforslaget:

 - Det vil komme de 1,5 millioner danskere til gode, som er med til at støtte den danske arbejdsmarkedsmodel.

Den danske model sikrer sammen med dagpengesystemet, at det danske arbejdsmarked er fleksibelt. Det er afgørende for at Danmark klarer sig godt i den internationale konkurrence.

Håb til forhandlingerne: sæt fokus på dagpenge

Forude venter nogle måneders forhandlinger. Christian Grønnemark opfordrer partierne til at afsætte midler til at redde de mange mennesker, der bliver ramt af forringelserne afdagpengene. Dagpengereformen blev gennemført af VK-regeringen, da krisen stod på sit højeste, og den S-ledede regering har på grund af valgresultatet ved sidste folketingsvalg været bundet til atholde fast i reformen.

 - I alt er 40.000 mennesker røget ud af dagpengesystemet – heraf 3.500 medlemmer af HK. Stramningerne har store konsekvenser for virkelig mange, der gør alt hvad de overhovedet kan for at komme i arbejde, lyder det fra Christian Grønnemark.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk