Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

HK Kommunal går nye østjyske veje

28. august 2014  |  Østjylland Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Fra Grenaa til Silkeborg rykker fagforeningen HK Kommunal ud på kommunale og regionale arbejdspladser. Baggrunden for den storstilede offensiv er, at fagforeningen forud for de kommende overenskomstforhandlinger ønsker at tage temperaturen på de aktuelle udfordringer i det østjyske. Vi vil gerne involvere medlemmerne og ændre på, at overenskomstforhandlingerne ofte opleves som noget fjernt og uvedkommende, siger HK Kommunal Østjyllands formand, Hans-Henrik Hansen.

Mange danskere har svært ved at kende forskel på, hvilke rettigheder i arbejdslivet der skyldes lovgivning, og hvilke rettigheder der er opnået gennem overenskomsten. Det vil HK Kommunal nu gøre noget ved. Forud for overenskomstforhandlingerne 2015 rykker fagforeningen derfor ud på kommunale og regionale arbejdspladser i Østjylland for at tale med medlemmerne og andre interesserede om deres udfordringer i hverdagen. 

HK ønsker, at overenskomstforhandlingerne i højere grad bliver forankret på arbejdspladserne og hos medarbejderne. I stedet for på et fagforeningskontor bag lukkede døre.

Se dato, tid og sted for de østjyske arrangementer


Hans-Henrik Hansen HK Kommunal Østjylland

Hans-Henrik Hansen

Formanden for HK Kommunal Østjylland, Hans-Henrik Hansen, håber, at både arbejdsgivere, medlemmer og ikke-medlemmer tager godt imod det nye initiativ, der rummer knap 40 arrangementer rundt om i Østjylland i de to første uger af september.

- Vi vil være mere synlige på arbejdspladserne, og vi vil i dialog med medlemmerne om deres udfordringer på arbejdspladsen. På den måde tror vi, at vi når en højere grad af forankring af overenskomsten hos medlemmerne på den enkelte arbejdsplads, siger Hans-Henrik Hansen.

- Tidligere har vi været meget formelle og forretningsgangen har været lidt tung, og medlemmer skulle igennem mange led for at blive hørt. Nu kan man komme direkte til os med de udfordringer, der er på arbejdspladserne. Overenskomsten handler jo i bund og grund om hverdagen på arbejdspladsen, siger Hans-Henrik Hansen.

HK oplever, at overenskomsten for mange i dag opfattes som noget fjernt og teknisk. Og samtidig er der høj grad af ukendskab til, hvorvidt rettigheder på arbejdspladsen skyldes lovgivning eller overenskomst. Syv ud af ti lønmodtagere i Danmark tror, at det er politikerne på Christiansborg, som fastsætter mindstelønnen gennem lovgivning. Og bare halvdelen af LO-forbundenes egne medlemmer er klar over, at det er deres fagforening, der sikrer den nogle fornuftige løn- og arbejdsforhold gennem en rigtig overenskomst.

- Den manglende viden vil vi rigtig gerne rette op på. Overenskomsten er sammen med de mange dygtige tillidsrepræsentanter fundamentet for, at det offentlige Danmark kan udvikle sig, så effektivitet og kvalitet går hånd i hånd, og borgerne får en god service, siger Hans-Henrik Hansen.

Eksempler på rettigheder, der følger af i HK Kommunals kontoroverenskomst med KL:

  • Mindst 15,5 procent arbejdsgiverbetalt pension
  • ½ times betalt spisepause
  • 6. ferieuge
  • Særlig feriegodtgørelse 

Kontakt
Formand for HK Kommunal Østjylland, Hans-Henrik Hansen, tlf. 28 45 54 15

Kommunal Overenskomst Arrangementer

Din overenskomst kommer ikke af sig selv

Din overenskomst kommer ikke af sig selvSend besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk