Ring til fagforeningen

7011 4545

Fredag 8.00-16.00
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 4. og søndag den 5. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Hver anden kommune er nu på Facebook

28. august 2014  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Over halvdelen af landets 98 kommuner har fået deres egen Facebookside, helt præcis 53 kommuner. Men det deler vandende, at kommunerne bruger Facebook, skriver DR Sjælland.

Er det i orden, at en kommune er en del af et stort amerikansk foretagende som Facebook? Det mener journalist og forfatter Pernille Tranberg ikke. Hun underviser i medieudvikling og har på sin hjemmeside Digital-identitet.dk listet 10 grunde til at kommuner ikke bør være på Facebook. Blandt andet skriver hun:

- Facebook er en lukket kommerciel platform, der har sine egne regler, der ikke nødvendigvis er demokratiske. For eksempel krænkes vores ytringsfrihed, da Facebook censurerer fotos og lukker kontier, hvis de ikke passer i Facebooks amerikanske værdisæt.

Positiv debat på Facebook

Men det har ikke afskrækket borgmester i Sorø Kommune, Gert Jørgensen. Sorø Kommune har eksempelvis spurgt borgerne om, hvordan Sorø bliver "Danmarks bedste sted at bo for børn" over Facebook.

Men det har ikke afskrækket borgmester i Sorø Kommune, Gert Jørgensen. Sorø Kommune har eksempelvis spurgt borgerne om, hvordan Sorø bliver "Danmarks bedste sted at bo for børn" over Facebook.

- Det er meget positivt at se, at over 100 deltager i debatten på Facebook. Vi kan se, at vi når ud til en masse mennesker, som måske ikke ville deltage i et traditionelt borgermøde, siger Gert Jørgensen og fortsætter:

- For os i byrådet betyder det, at vi får et langt bredere input, når vi skal behandle visionen og udviklings- og planstrategien i byrådet, siger han til DR Sjælland.  

Afventer erfaringer

En anden kommune, der endnu ikke har oprettet en Facebook-side er Kalundborg Kommune. De har ikke decideret fravalgt at være på Facebook, men de har heller ikke truffet en aktiv beslutning, da de vil afvente andre kommuners erfaringer.  

En undersøgelsen, som Kommunernes Landsforening lavede sidste år viser, at kommunale Facebook-sider løfter kommunernes omdømme og styrker lokaldemokratiet.  


din fagforening er også på facebook


Følg os og debatter

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk