Ring til fagforeningen

7011 4545

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Det gode råd om fremtidens karriere

08. september 2014  |  Østjylland Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK Østjylland har succes med karriererådgivning – og nogle gange ender samtalerne et helt andet sted, end det måske var meningen


Tina Skjøtgaard, HK østjylland har succes med karriererådgivning til medlemmerne

Tina Skjøttgaard

Rigtig mange HK’ere vil gerne have et godt råd om, hvordan de kan forme en spændende arbejdsmæssig fremtid. I løbet af otte uger i juni og august havde vejleder Tina Skjøttgaard, HK Østjylland, således ikke færre end 64 samtaler med medlemmer, der gerne ville have karriererådgivning, og det betegner hun selv som en succes:

- Baggrunden kan være meget forskellig fra samtale til samtale. En del henvender sig, fordi de gerne vil have bedre muligheder for at gøre karriere på deres nuværende arbejdsplads. Nogle vil gerne være mere sikre på at kunne bevare jobbet eller kunne stå bedre, hvis de en dag mister jobbet. Der er imidlertid også dem, der ikke trives på deres nuværende arbejdsplads, og som derfor gerne vil videre, enten på en anden arbejdsplads eller i en helt anden branche, siger Tina Skjøttgaard.

De 17 af samtalerne foregik pr. telefon, mens 47 var i form af et personligt møde. Fordelingen var 32 samtaler med medlemmer af HK Privat, 18 medlemmer af HK Handel, 7 medlemmer af HK Kommunal og 7 medlemmer af HK Stat.

Tine Skjøttgaard har som vejleder uddannelsen som coach og udviklingskonsulent og kompetencer til at give den rette rådgivning; men i nogle tilfælde skal den suppleres med en snak på den skole, medlemmet eventuelt vil tage uddannelse på, og i nogle tilfælde foreslår Tina en uddybende snak med Uddannelsesrådgivningen. For hvad skal der til for, at netop jeg kan blive bedre klædt på til fremtidens udfordringer, eller for at jeg kan gøre den karriere, jeg har lyst til?

Førte til nyt job

- Der er også de tilfælde, hvor samtalerne ender et helt andet sted, end det måske er tiltænkt. Hvis et medlem gerne vil have rådgivning om karriere, kan det i virkeligheden være et forsøg på at komme væk fra arbejdspladsen på grund af dårlig trivsel eller fordi, de er udbrændte i faget. Hvis jeg spotter, at det er stress, der er baggrunden, får vi en snak om, hvad der kan gøres. I nogle tilfælde kan det være et brancheskift, der skal til, siger Tina Skjøttgaard. 

Hun kontakter medlemmer, der har taget karrieretjek over mit.hk, og her oplever hun ofte, at medlemmer gerne vil have et møde for at høre mere om deres muligheder. I enkelte tilfælde kan det føre til, at HK Østjylland på andre måder må gøre en indsats for medlemmet.

- Et medlem kom med en skriftlig advarsel i baglommen, og her var der behov for en faglig indsats. Det samme var tilfældet, da et stressramt medlem fortalte om dårligt psykisk arbejdsmiljø. Vi talte om mulighederne for sygemelding, eller hvad medlemmet ellers kunne gøre. Dagen efter blev medlemmet sagt op, og det blev en faglig sag, fortæller Tina Skjøttgaard.

Også ledige benytter sig af tilbuddet om karriererådgivning. I nogle tilfælde har de i forvejen indsendt ansøgning/CV, som de så kan få feedback på under samtalen, og der kan snakkes om, hvordan man bedst ”sælger sig selv” ved en ansættelsessamtale.  

 

Glade for tilbuddet

Selv om der således kan være flere grunde til, at medlemmer gerne vil tale karriere og fremtid, er de fælles om at være glade for muligheden for en personlig rådgivning:

- Ja, medlemmerne udtrykker ofte begejstring for samtalerne. De er meget imponeret af, at man virkelig kan få et sådant tilbud helt gratis, når man er medlem af HK, siger vejlederen.

Formand for HK Østjylland, Viggo Thinggaard, glæder sig over, at mange tager imod tilbuddet om karriererådgivning:

- Det er vigtigt at have fokus på, hvordan vi kan bidrage til at forme vore medlemmers kompetencer til fremtidens arbejdsmarked. Vi har den direkte kontakt til uddannelsesudbydere, og vi kan både orientere om mulighederne og bidrage til at få nye uddannelsestilbud etableret, siger Viggo Thinggaard.  

Øvede ansættelsessamtale

Marketingkoordinator var træt af at blive nummer to, når en stilling skulle besættes – det ændrede sig efter en samtale med vejleder Tina Skjøttgaard, HK Østjylland

HK Karriererådgivning var en succes for Carol Sannes

Carol Sannes

Én af de mange HK’ere, som har været glad for en karrieresnak med Tina Skjøttgaard, er Carol Sannes. Hun var ledig marketingkoordinator og ville gerne have en snak om fremtiden:

- Jeg havde været til flere samtaler, hvor jeg havde været tæt på at få jobbet, men hvor jeg så var blevet nummer to. Det irriterede mig, for jeg vidste, at det faglige var i orden. Da jeg mødtes med Tina sidst i juli, var jeg lidt i tvivl om, hvad jeg skulle. Jeg har et par uddannelser bag mig, og spørgsmålet var, om jeg skulle i gang med et karriereskift eller fortsætte i samme spor? Var der mon noget, jeg havde overset? Rådgivningsmødet endte med, at vi kom til at snakke om de ansættelsessamtaler, jeg havde været til. Jeg er 44 år og har været mange år på arbejdsmarkedet, og jeg har været vant til, at det er det primære og det faglige, der vægtes i en samtale situation. Derfor gik jeg frem efter mit cv, når jeg var til jobsamtale, fortæller Carol Sannes.

Tina Skjøttgaard gjorde hende opmærksom på, at det er arbejdsgivernes marked i dag, så når det faglige er i orden, lægger mange personalechefer derfor meget vægt på det personlige og på, om kemien er i orden. Derfor skal man i langt højere grad øve sig i at ”sælge sig selv” og fortælle, hvem man er som menneske.

- Vi øvede simpelthen en fiktiv samtale, hvor Tina var arbejdsgiver. Hun fik mig til at vinkle selve samtalen anderledes og slå mere på det personlige. Det gav bonus. Jeg havde på det tidspunkt kontakt til en virksomhed i Risskov, og da jeg skulle til samtale nummer to, valgte jeg i højere grad at fortælle om mig selv, både i rollen som medarbejder og privat sådan som Tina havde foreslået. Jeg fik jobbet som Marketingkoordinator og startede her pr. 1 september 2014, fortæller en glad Carol Sannes.     

 

 

 

 

Karriere

FLERE LOKALE
NYHEDER fra østjylland


LÆS DEM HER

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk