Ring til fagforeningen

7011 4545

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Fokuseret bestyrelse klar med ok-krav

24. september 2014  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Med 5 fokuskrav og enighed om en stribe yderligere ønsker sætter HK Stats bestyrelse kurs mod vinterens forhandlinger om ny overenskomst for alle statens ansatte. Bestyrelsen vil sikre medlemmerne både kompetencer og købekraft.

 • Altid med på listen: Mere i løn

  Generelle lønstigninger - for at sikre bedst mulig fastholdelse af reallønnen. Det krav står øverst på listen og er så selvfølgeligt, at det ikke er udnævnt til særligt fokuskrav på HK Stats liste til OK15.

 • 1
  Kutymemæssige fridage ind i OK

  Juleaftensdag, nytårsaften og grundlovsdag skal ind i overenskomsten som fridage. Mange statslige arbejdspladser har tradition for at give medarbejderne fri de 3 dage, men stadigt flere arbejdsgivere opsiger nu disse gamle kutymer. Derfor skal friheden sikres i overenskomsten. Problemet er rigtig stort, vurderer bestyrelsen – som dermed er helt i overensstemmelse med de mange medlemmer, som har krævet fridagene overenskomstsikret. Prisen for at få kravet gennemført kan dog blive, at de, der stadig har disse fridage, nu kommer til at betale for dem i form af mindre generelle lønstigninger, når de skal ind i overenskomsten, fremgik det på bestyrelsesmødet.

 • 2
  Penge til at forny organisationspuljer og virksomhedsoverenskomster

  I år vil HK Stat igen kræve, at en mindre del af det samlede OK-resultat bliver brugt til at betale for ændringer for den enkelte faggruppe - frem for, at alle pengene bliver brugt på generelle forbedringer. Hverken ved OK11 eller ved OK13 blev der sat penge af til disse såkaldt specielle krav. Det kan fx være ændringer i basislønnen for en specifik faggruppe eller særlige aftaler om kompetenceudvikling for HK’ere.

 • 3
  Ret til kompetenceudvikling

  Der er brug for fornyet og vedholdende fokus på den enkeltes ret til løbende efter- og videreuddannelse gennem hele livet. Derfor skal kompetenceudvikling indføres som en rettighed i det nuværende system med årlige medarbejderudviklingssamtaler. Bestyrelsen har et helt katalog med ideer til, hvordan retten til kompetenceudvikling kan skrues sammen. Ved OK-forhandlingerne i foråret 2014 fik industriens ansatte ret til 2 ugers efteruddannelse om året.

 • 4
  Ny løn til tjenestemænd

  Cirka 1.000 HK-tjenestemænd i DSB, Banedanmark og i Københavns Lufthavn skal have en aftale om ny løn. I to overenskomstperioder har det ikke været muligt at forhandle nogen lønforhøjelse til de mange medlemmer, fordi de ikke har været omfattet af aftalen om ny løn. Samtidig har der ikke været noget at gøre godt med i form af en lokallønspulje.

 • 5
  Væk med minipensionen

  Omkring hvert 5. medlem af HK Stat får kun 10,65 procent – såkaldt minipension – i pensionsbidrag. De øvrige medlemmer får det fulde bidrag på 15 procent af lønnen. Fuldt pensionsbidrag fra starten af ansættelsen i staten er derfor et fokuskrav. Karensbestemmelserne skal væk. De betyder, at man nu skal være fyldt 25 år og have været ansat 4 år i det offentlige for at få det høje pensionsbidrag.

Alle krav er med i tasken

Langt de fleste af de krav, der er kommet ud af at spørge HK Stats tillidsfolk og medlemmer i foråret, er med på forhandlernes harddiske – både de digitale og de mentale.OK15 Stat

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk