Ring til fagforeningen

7011 4545

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 4. og søndag den 5. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Vold, sygefravær og dagpengeudfald

24. september 2014  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

De forløbne to ugers presseomtaler af og med HK Kommunal spænder vidt og har givet sig udslag i synlighed i både TV og aviser. Her er et udvalg.

Dagpengeforringelser, der blev skabt på en nat, kan også fjernes på en nat

Sammen med fire andre fagforeningsformænd kommer formand for HK Kommunal, Bodil Otto, i et større indlæg i Politiken ind på forholdene for de mange, der er ramte af dagpengeforringelser: Om en måned eller to passerer vi 50.000 danskere, som er faldet ud af deres forsikringsordning i a-kassen. Hvad der for fire år siden af myndighederne blev vurderet som et problem for 2.000-4.000 danskere, har nu vokset sig så stort, at det rammer flere mennesker, end der kan være i et fyldt Parken. Det er beskæmmende. To konkrete forslag, der vil forbedre forholdene for de, der er ramte: For det første en lettere adgang til at genoptjene retten til dagpenge på 26 uger. Det vil redde mange. For det andet bør man lade dem, der arbejder, optjene ret til dagpenge. Er man i løntilskud, jobrotation eller andre ordninger, så bør man naturligvis kunne optjene ret til dagpenge. Man står jo til rådighed.

Politiken, 19. september 2014

 

Hellere fri Grundlovsdag end 1. maj

HK Kommunals medlemmer i Sydjylland er netop blev spurgt til deres ønsker til de kommende overenskomstforhandlinger, og ud over mere i løn og betalt frokostpause, så var svaret var klart: Gør Grundlovsdag til en fridag – i stedet for 1. maj! - Det har jeg hørt før. Man spejler jo de omgivelser, man er en del af, og på det private område arbejder de 1. maj og har fri Grundlovsdag, siger Lene Roed, der er formand for HK Kommunal Sydjylland. På det overordnede plan tror hun ikke, at medlemmernes ønske vil blive taget op til næste overenskomstforhandling. De klare ønsker fra HK'erne kommer fra en stor kampagne, hvor HK Sydjyllands medlemmer skrev i alt 800 postkort med i alt 2400 ønsker til de kommende overenskomstforhandlinger. Og selvom fridagen ikke bliver ændret centralt nu, så er ønsket ikke glemt, siger Lene Roed.

DR P4 m.fl., 19. september 2014

 

Flere tager syge på arbejde

Flere danskere går på arbejde, selvom de er syge. Det kan senere give dem andre og mere alvorlige sygdomme, viser undersøgelser. Hvis medarbejderne tager syge på arbejde, har de større risiko for få en depression eller en hjertekar-sygdom, viser undersøgelser fra blandt andet fra Københavns Universitet. Hos fagforeningen HK i Østjylland oplever man, at flere syge går på arbejde. - Det korte sygefravær er faldende, og det er nok fordi, folk går syge på arbejde, siger næstformand Hans-Henrik Hansen fra HK Kommunal Østjylland. Men antallet af medarbejdere, der er syge i længere tid, er steget, fortæller Hans-Henrik Hansen:- Det kan underbygge, at det bliver værre, hvis man går syg på arbejde, siger han.

DR Radioavisen, P4 Østjylland, 18. september 2014

 

Drabet i fogedretten. Vold og trusler mod HK’ere og andre offentligt ansatte

En mand har dræbt en advokat i fogedretten i København. Men det er også på jobcentre og skadestuer, at voldsepisoder sker oftere. Ifølge HK Kommunals personalepolitiske undersøgelse fra 2013 oplever mere end hver fjerde (28 procent) af HK Kommunals medlemmer, at borgerne er blevet mere aggressive. De offentligt ansatte vil ifølge formanden for HK Kommunal Hovedstaden, Winnie Axelsen, på ingen måde acceptere, at man ikke kan føle sig helt sikker ved at gå på arbejde. - Vi har taget initiativ til at få intensiveret samarbejdet og dialogen med kommunerne om at højne sikkerheden for de ansatte. Det er vigtigt, at der er nul-tolerance over for truende adfærd, og at der er en beredskabsplan over for truende klienter for eksempel gennem kurser i konflikthåndtering. Hun tilføjer, at kommunikationen mellem ansatte og borgere ikke er blevet lettere af, at visse politikere taler den offentlige sektor og dens ansatte ned. 

TV2, 17. september 2014

 

Skjules konsekvenserne?

I debatindlæg i flere regionale aviser skriver formanden for HK Kommunal Sjælland, Michael Rosenberg, om 2015-budgetterne: Kommunalbestyrelser og regionsrådet får i disse dage forelagt budgetter for 2015. Spørgsmålet er, om de har de relevante data og informationer at træffe beslutninger på. Vores tillidsvalgte på arbejdspladserne fortæller, at der bruges forholdsvis mange penge på eksterne konsulentfirmaer, som skal komme med oplæg til effektiviseringer og besparelser. I Guldborgsund kommune vil man spare 80 stillinger på det administrative område. I Slagelse er der lavet analyser, som skal munde ud i millionbesparelser. I HK Kommunal Sjælland vil jeg sammen med medlemmer og tillidsvalgte gerne indgå i konstruktive dialoger og samarbejder omkring forandring og udvikling af det offentlige arbejdsmarked, så der kan blive lagt langsigtede planer for udviklingen frem for konsulent-hovsa-løsninger.

Sjællandske, Lolland-Falsters Folketidende m.fl., 15. september 2014

 

Nej til tvang

Formand for HK Kommunal Nordjylland, Brian Andersen, skriver i et debatindlæg om digitaliseringen: Halvdelen af landets kommuner deltager i en konkurrence om at vinde to tablets til udlodning blandt borgerne. Vinderkommunerne bliver dem, som har fået flest borger over på Digital post pr. 1. november 2014. Jeg havde hellere set, at man udloddede præmiere til de kommuner, som yder den bedste service, kvalitet og rådgivning over for borgeren. En kvalitet og service, hvor digitalisering og personlig rådgivning går hånd i hånd. Manglende muligheder for personlig rådgivning er lige med manglende retssikkerhed og ydelser, som den enkelte går glip af. Jeg går ind for, at man laver så mange selvbetjeningsløsninger som muligt, men digitaliseringen kan ikke står alene. Digital tvang - nej tak.

Nordjyske Stiftstidende, 13. september 2014


Analyse

Registrer dit arbejdsområde og din mail


Det tager to minutter

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk