Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Ring til HK Privat lørdag den 11. april

Vi er klar til at svare på spørgsmål om overenskomstforhandlingerne 2020 og coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 11. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

HK aktionerer for bedre sikkerhed i verdens lufthavne

25. september 2014  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Medarbejdere og tillidsfolk fra HK stillede sig som led i en international aktion op i fire danske lufthav-ne og aktionerede for bedre sikkerhed for de ansatte


Fire ansatte fra det samme handlingsselskab, Menzies, er døde i amerikanske lufthavne siden 2006 på grund af dårlig sikkerhed. Senest Cesar Valenzuela, der mistede livet i en ulykke i Los Angeles i februar.

Det var den direkte anledning til, at medarbejdere og tillidsfolk fra HK/Privat for to uger stillede sig op i fire danske lufthavne.

Menzies er ganske vist ikke til stede i nogle danske lufthavne. Så der var tale om en sympatiaktion - som også foregik i flere andre lande - for at støtte op om de ansatte i Menzies og for at sætte fokus på ar-bejdsmiljøet generelt.

- Det er vigtigt, at vi i fagforeningerne står sammen på verdensplan. Luftfartsbranchen er under et kæm-pe pres, hvor flyselskaberne går efter at spare hver en krone, de kan komme til. Og det risikerer altså at gå ud over arbejdsmiljøet og sikkerheden, siger Tony Bügel Jensen, der er tillidsrepræsentant i SAS.

Passager tog godt imod
Han var på plads i Københavns Lufthavn, hvor der blev delt pjecer ud til de mange passagerer, der enten var på vej ud eller hjem. Derudover aktionerede HK i Billund, Aalborg og Aarhus.

- Vi kørte det som samarbejde med 3F og delte en flyer på dansk og engelsk ud, som satte fokus på, at den øgede konkurrence presser arbejdsvilkårene. Alle på nær én tog imod pjecen, så det faldt i god jord, siger Lone Degn, der er organiser i HK Østjylland.

Samme oplevelse havde Brian Kronborg i Billund Lufthavn, hvor HK Privat Sydjylland stillede med fire medarbejdere.

- Vi fik uddelt nogle hundrede flyers, og dem, som vi kom i snak med, reagerede alle sammen positivt og interesseret i vores budskab, siger organiseren i HK Privat Sydjylland.

Bliv væk, Menzies!
Og selv om Menzies altså ikke er i nogle danske lufthavne, og selv om arbejdsmiljøet generelt er betyde-ligt bedre i Danmark end andre steder i verden, så er budskabet vigtigt, mener Tony Bügel Jensen.

- Jeg har arbejdet i Københavns Lufthavn i 30 år, og der er sparet på arbejdsmiljøet. Flyselskaberne er pressede. Og udover at støtte vores kolleger i Los Angeles, fik vi i hvert fald også sendt et klart budskab om, at de amerikanske tilstande i Menzies ikke er velkomne her, siger han.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk