Ring til fagforeningen

7011 4545

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 28. og søndag den 29. marts mellem kl. 10.00 og 14.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Derfor er en velfungerende offentlig sektor vigtig

02. oktober 2014  |  HK Kommunal  |  DL  | 

Fagforeninger med over en halv million offentligt ansatte lancerer ny kampagne, som viser værdien af de aftaler og det fællesskab, der er opbygget i den offentlig sektor gennem årtier. Værdien for borgerne, for virksomhederne og for medarbejderne. HK Kommunal er en del af kampagnen med budskabet: Vores aftaler. Din styrke.

Vores aftaler. Din Styrke. Dét er budskabet i en ny kampagne, der lanceres af HK Kommunal og 33 andre faglige organisationer. Kampagnen sætter fokus på værdien af det fællesskab, der er opbygget i den offentlige sektor gennem årtier. På de stærke aftaler mellem arbejdstagere og arbejdsgivere og på det gode psykiske arbejdsmiljø og den tillid og medindflydelse, der er forudsætningen. De 34 medlemsorganisationer repræsenterer mere end 525.000 offentligt ansatte.

Kampagnen lægger op til overenskomstforhandlinger med KL, som er Kommunernes Landsforening, og Danske Regioner. Forhandlingerne løber over efteråret og ind i foråret 2015, hvor særligt tre temaer er på spil: Det formelle samarbejde mellem ledelse og medarbejdere, det psykiske arbejdsmiljø og overenskomsternes betydning for en moderne offentlig sektor.


Tillid og aftaler

Formanden for HK Kommunal Bodil Otto håber, at arbejdsgiverne vil gribe den udstrakte hånd og værne om tillid og aftaler.

- Gennem de seneste år har vi oplevet angreb på den danske model. Både i det daglige arbejde i kommuner og regioner og i en skarp retorik fra arbejdsgivernes side. Det gælder angreb på beskyttelsen af vores tillidsvalgte, på medindflydelsen og på de overenskomster, der er aftalt i enighed. Vi ved, at netop tilliden, de gode aftaler og respekt for medindflydelsen har stor betydning for moderniseringen af den offentlige sektor, så derfor håber jeg, at arbejdsgiverne tager ansvar og griber bolden og ikke bare vælger at kaste den ud på sidelinjen, siger Bodil Otto.

Moderne offentlig sektor

Det er første gang, så mange faglige medlemsorganisationer står sammen om en kampagne af den størrelsesorden, og processen har da også været både udfordrende og lærerig. Resultatet er ikke bare blevet en flot og meningsfyldt kampagnefilm – det har også skabt en særlig sammenhængskraft fagforbundene i mellem.

- Vi står sammen om at bevare og udvikle en stærk, moderne og velfungerende offentlig sektor, fordi det er forudsætningen for, at Danmark står bedst muligt rustet til fremtiden. Kampagnefilmen viser, hvorfor en det er så vigtigt for borgerne og virksomhederne, at den offentlige sektor fungerer. Og det budskab står alle organisationerne samlet om, siger Bodil Otto.

Kampagnefilmen illustrerer kontrasten mellem en velfungerende offentlig sektor, der tager ansvar for borgere og virksomheder, og en offentlig sektor under nedbrydning.

Tre vigtige temaer i overenskomstforhandlingerne

Overenskomstforhandlingerne i 2013 og udviklingen i den offentlige sektor indikerer tre temaer, der er vigtige at fokusere på i de kommende måneder og under overenskomstforhandlingerne.  

 • 1
  Samarbejde

  Samarbejdet på arbejdspladsen mellem ledere, tillidsrepræsentanter og medarbejdere. Det er den danske måde at gøre tingene på, og bygger på aftaler og tillid.

 • 2
  Psykisk arbejdsmiljø

  Det psykiske arbejdsmiljø udgør et andet tema. Øgede krav til den enkelte medarbejders tid og produktivitet kombineret med færre ressourcer kræver en styrket indsats i forhold til det psykiske arbejdsmiljø.

 • 3
  Overenskomstens betydning for den offentlige sektor
 • Overenskomsternes betydning for den offentlige sektor er det tredje store tema. Overenskomster og aftaler rummer mulighed for, at arbejdet kan organiseres mere hensigtsmæssigt, både for arbejdsgiveren og for den enkelte medarbejder, og det er den bedste forudsætning for en smidig og velfungerende offentlig sektor.


Se kampagnefilmen og læs mere

På kampagnesitet www.voresaftalerdinstyrke.dk kan du følge med i presseomtale. Senere kommer en formands-film, der viser fællesskabet blandt organisationerne. Vær med til at sprede budskabet og del gerne film og kampagnemateriale på de sociale medier.

Del med #dinstyrke

Hjælp kampagnen godt på vej ved at dele filmen i dit netværk på Facebook og Twitter. Du må meget gerne bruge tagget #dinstyrke!

Arbejdsmarked Overenskomst OK15 HK Kommunal

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk