Ring til fagforeningen

7011 4545

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Et sjældent syn

02. oktober 2014  |  HK Service Hovedstaden

Tillidsrepræsentant Gitte Nielsen – Tandlægerne på Frederiksberg

Af Irina Frost

Der ligger en virkelig flot tandlægeklinik på Smallegade på Frederiksberg. Jeg har tidligere passeret den fine opstilling uden for klinikken; med parasoller, caféborde og kildevand med firma-logo, men denne gang skal jeg indenfor. Jeg skal hilse på Gitte Nielsen, som er et sjældent syn i tandlægeverdenen - En tillidsrepræsentant for klinikassistenterne.

I HK Service Hovedstaden er ca. 6 % af medlemmerne klinikassistenter hos private tandklinikker. Overenskomsten giver ret til at vælge en tillidsrepræsentant, når der er 6 assistenter på en klinik. Vilkårene er opfyldt på ca. 25 klinikker i hovedstadsområdet, men der er kun 2 klinikker, der har valgt en TR.  Nu besøger jeg den ene af klinikkerne for at finde ud af, hvad de har gjort rigtigt. 

Orden på sagerne
Inde i receptionen bliver jeg mødt af to smilende unge damer, som viser mig vej ind i venteværelset. Der er nydeligt over alt. Moderne møbler og kridhvide vægge. Hist og her brydes det klinisk hvide af musselmalede blomster i de klassiske blå nuancer. En smagfuld påmindelse om at lokalerne tidligere har været portnerbolig for Den Kongelige Danske Porcelænsfabrik.

Min værtinde tillidsrepræsentanten Gitte Nielsen, kommer nu frem og henter mig. Hun passer virkelig godt ind, tænker jeg. Gitte er en kvinde, der sætter pris på, at der er orden i sagerne. Hun er selv nydelig at se på og meget smilende og tillidsvækkende – jeg ville i al fald gerne lægge mig i stolen med hende ved min side.

Gitte Nielsens kærlighed til orden og respekt for sine medmennesker er også grunden til, at hun har taget imod hvervet som tillidsrepræsentant.

- Klinikken her er vokset eksplosivt over de senere år. Vi flyttede ind i disse lokaler for omkring 2 år siden, og vi er nu 48 personer på adressen. 23 af os er klinikassistenter og elever, forklarer Gitte.

- Det har ikke været problemfrit at vokse så meget som tandlægerne på Frederiksberg, fortsætter Gitte.

- I slutningen af 2013 var der meget stor frustration blandt klinikassistenterne. Logistikken og planlægningen var kompliceret, og det kunne godt betyde, at der blev lidt for meget overarbejde, og flere af pigerne var kede af det og nogle følte sig snydt. Pigerne er alle sammen meget fleksible, og kunne godt komme til at sige ”ja” til for meget.

Nok var nok
Efter at have oplevet at kollegaerne græd i garderoben og generelt ikke trivedes med vilkårene på klinikken, fik Gitte nok. Hun var klar til at stille sin stilling på højkant, for selv om hun helst ville have tingene til af køre godt og elsker sit arbejde, kunne hun ikke holde ud at lade stå til. Hun tog en snak med hver enkelt kollega og sagde, at de måtte holde op med at klage i krogene og i stedet sammen tage initiativ til bedre kommunikation på klinikken.  Gitte tog kontakt til HK og fik hjælp til at indkalde kollegaerne til et fælles møde i HK Hovedstadens lokaler.

- Egentlig var det jo ikke for at blive tillidsrepræsentant, men bare for at vi skulle tale sammen om, hvad vi kunne gøre for at få det bedre på arbejdet. Vi skulle blive enige om at følge de samme regler, så ingen blev snydt, fortæller Gitte Nielsen.

HK’s faglige konsulent anbefalede at klinikassistenterne benyttede deres ret til at vælge en TR – og ingen andre havde mod på den opgave, men Gitte accepterede valget, og det har hun ikke fortrudt.

- Det bedste er, at man kan få lov til at hjælpe og støtte kollegaerne. De skriver og ringer meget, og jeg bruger en del fritid. Men det gør ikke så meget, når jeg kan mærke at de trives – så trives jeg også.  

Arbejdsgiverens reaktion
Da Gitte først meddelte ledelsen, at hun var blevet valgt som TR, var reaktionen tøvende. De viste lidt usikkerhed over for hendes nye rolle og spurgte direkte, hvor loyaliteten nu lå henne. Nu hvor der er gået ¾ år siden Gitte blev TR, er trivslen generelt meget højere på klinikken, og arbejdsgiverne siger selv, at der er kommet mere ”ro på”. For nyligt begyndte klinikken at holde søndagsåbent, og det var en udvikling, som tidligere kunne have medført usikkerhed og utilfredshed. Men med Gitte Nielsen som tillidsrepræsentant blev problemerne taget i opløbet, og alle klinikassistenter, der arbejder på søndage, får 100 % oveni – efter lokaleaftale hos Tandlægerne på Frederiksberg bliver 8 timer udbetalt og 8 timer afspadseret. Så er der ordnede forhold!

Opløftet optimist
Efter en time i selskab med Gitte Nielsen er jeg blevet fan! Jeg er imponeret over den handlekraft og imødekommenhed, jeg har kunnet mærke, og samtidig er jeg ikke i tvivl om, at Gitte Nielsen har en stor respekt for sit fag og sine kollegaer. På vej ud af klinikken spørger jeg lige de unge kvinder i receptionen, om de er glade for deres TR.

- JA! Gitte-mor er helt fantastisk, siger de begge i munden på hinanden. Hun hjælper os alle sammen med at finde ud af alt muligt.  

Jeg forlader Tandlægerne på Frederiksberg opløftet og optimistisk – hvis bare flere klinikker vil vælge en tillidsrepræsentant, kan kommunikationen blandt faggrupperne blive bedre mange steder, og antallet af konflikter og faglige sager blive bragt ned.

Tillidsrepræsentant

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk