Ring til fagforeningen

7011 4545

Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 4. og søndag den 5. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

HK'er designer bibliotek

02. oktober 2014  |  MidtVest Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Med et nyt bibliotek i Herning blev det muligt at samle alle materialer på et sted. Men hvordan skal det stå i de nye lokaler?

Flere generalprøver giver en god premiere. Det er konklusionen efter en vellykket samling af materialerne på Hernings nye bibliotek.

- At beregne, hvor mange hyldemeter, vi havde brug for, og hvordan hylderne skulle placeres i det nye bibliotek er en stor opgave – ikke mindst fordi der aldrig er lige meget materiale hjemme hele året, fortæller Anna Mogensen, der var projektleder under flytningen.


Generalprøver på opsætning

I underetagen af Herning Bibliotek står der hyldevis af bøger til udlån

Der er bøger til udlån i stueplan og i kælderen. Sidstnævnte sted kan brugerne, som neonrøret over trappen viser, blive "Fordybet"

Der var der ikke nogen vej udenom. Der skulle faktiske tal på bordet for at finde frem til den endelige indretning, og der blev talt hylder op på det gamle bibliotek i Herning to omgange. Her blev materialet fra udlånsafdelingen, et magasin og et mindre depot samlet. Ved optællingen i april fyldte faglitteraturen 1755 meter, mens der var 1855 meter hyldemeter hjemme i juni.

- Og så var vi også nødt til at indkalkulere lidt ekstra i forhold til beholdningen, der varierer meget i løbet af et år, fortæller Anna, der er HK'er, officielt bærer titlen kørselsansvarlig og med 39 års ansættelse var godt klædt på til opgaven.

Behovet for elastik skyldes store udsving i udlån. Én af de absolutte højsæsoner for udlån af krimier, romaner og rejsebøger er sommeren, hvor folk har bedre tid til at læse. Her skrumper beholdningen af skønlitteratur betydeligt. Derfor skulle der indregnes ekstra luft, så der var plads, når materialet kom hjem.

Chip følger materialet

Udover at øve opstilling af hylder skulle det materiale, der endnu ikke var udstyret med en mikrochip, under behandling. Chippen sikrer sporing af materialet, men har på Herning Bibliotek også en anden funktion.


Når kunderne afleverer lånt materiale gennem et indkast i stueetagen, lander det i kælderetagen på et samlebånd. Herfra sorteres materialet automatisk ud i vogne i forhold til det nummersystem, biblioteket bruger.

De fyldte vogne hentes af personalet, som i udlånsafdelingen med et enkelt tryk på en knap kan forvandle vognen til en hylde. Herved undgås mange unødvendige løft.

Besøgs- og lånetal stiger

Blandt de hyppigste brugere af biblioteket i Herning er de unge, der hygger sig i sofaen med spil

Bibliotektet ligger midt i Herning by og trækker også de unge til

Ud over generalprøverne stod Anna Mogensen også for logistikken omkring flytningen af materialerne. Resultatet er godt. Det er den centrale beliggenhed midt i Herning også. Den har kastet mange nye lånere af sig, og biblioteket er blevet et mødested midt i Herning, der emmer af liv. Til glæde for brugerne – og medarbejderne.


Huset emmer af liv. Besøg af daginstitutioner, børn og unge, der hænger ud i sofaen med spil, mødre på barsel samt studerende og slægtsforskere, der har bestilt rådgivning ved en bibliotekar i deres jagt på relevant materiale. Lukkede rum er der kun et af. Det er et stillerum med pc'er til fri afbenyttelse. Så målet om at blive en del af midtbyen er bestemt indfriet. Biblioteket er et mødested, der emmer af liv. Til glæde for brugerne – og medarbejderne.

Arbejdsmarked

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk