Ring til fagforeningen

7011 4545

Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag Lukket
Mandag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Ring til HK Privat lørdag den 11. april

Vi er klar til at svare på spørgsmål om overenskomstforhandlingerne 2020 og coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 11. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Radikale har nøgle til dagpengeløsning

03. oktober 2014  |  Nordjylland Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

-Det er på tide, at radikale græsrødder giver Morten Østergaard signal om, at de tusindvis af dagpenge-ramte familier skal hjælpes nu, skriver formand for HK Nordjylland Ivan Ziegler i denne kommentar.


Nøgler

Af Ivan Ziegler, formand for HK Nordjylland

De radikale blokerer for en løsning på det alvorlige økonomiske problem, som forringelsen af dagpengereglerne har påført flere end 40.000 familier. Den nyslåede partileder Morten Østergaard er imidlertid på det punkt desværre lige så stædig som sin forgænger ”Sådan-er-det-jo”-Vestager.

De radikale, der under valgkampen i 2011 slog fast, at ”Vi lytter…”, lytter åbenbart ikke til fakta, der viser, at dagpengereformen helt åbenlyst blev vedtaget på fejlagtige forudsætninger. Ti gange så mange som anslået har indtil nu mistet dagpengene og kun få er kommet i arbejde. Og desværre kommer flere tusinde ledige til at slutte sig til dem, hvis der ikke gøres noget – nu!

Det er på tide, at de radikale græsrødder kommer på banen og giver Morten Ø. signal om, at de tusindvis af ramte familier skal hjælpes. Det er ham, der sidder med nøglen. Det politiske flertal er på plads!

I HK ønsker vi, at forhandlingerne om næste års finanslov sikrer de ledige fortsat forsørgelse. De kan ikke vente på et nyt dagpengesystem engang i 2015. De kan heller ikke vente på, at der ude i fremtiden bliver skabt flere arbejdspladser.

Dertil kommer, at den dårlige dagpengereform og uværdige regler om gensidig forsørgerpligt for samboende er samfundsskadelig.

Da politikerne bag reformen klippede hul i sikkerhedsnettet, gjorde de samtidig mennesker bange for fremtiden, fik dem til at holde på pengene, spare op og blive forsigtige forbrugere. Det kan vi se bl.a. på personalenedskæringer i detailhandelen og den lave vækst i økonomien. Utryghed gør også mennesker mindre villige til at skifte job, prøve nyt og udvikle sig.

At true mennesker på deres økonomi er hverken motiverende eller godt for samfundet. Og der kommer slet ikke - som påstået - flere arbejdspladser ud af det, tværtimod.

I HK ønsker vi et værdigt og trygt dagpengesystem med et ordentligt økonomisk sikkerhedsnet og lettere optjening af ret til dagpenge. Det kan f.eks. ske ved at genindføre den 26 ugers-optjeningsperiode, de radikale var med til at fordoble, og lade uddannelse, aktivering og jobrotation tælle med.

Besøg HK's dagpengekampagne

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk