Ring til fagforeningen

7011 4545

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Vi opdaterer it-systemerne

Vi opdaterer vores it-systemer i dag 6/4-20 kl. 20.00- 22.00, du kan derfor opleve, at du ikke kan logge ind i dette tidsrum.

Vi beklager ulejligheden.

HK.dk logo

Fagprøvepris til Magasin-elev

07. oktober 2014  |  Landsklubben magasin  |  Lene Vendelbo Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Dorthe Carlsen er en af Danmarks allerbedste elever inden for detail. Magasin-eleven har netop fået en pris for sin fagprøve. Dansk Erhverv står bag udvælgelsen.

Dansk Erhvervs fornemme festsal på Børsen i København blev i fredags fyldt med ord som ”stor forståelse for salgsplatforme som sociale medier”. De flotte ord faldt ved uddelingen af tredjeprisen ved Detailhandlens Fagprøvepris – en pris, som Dansk Erhverv står bag, og som udløser en præmie på 15.000 kroner.

Den dygtige modtager var 22-årige Dorthe Carlsen, som er udlært i Magasin på Kgs. Nytorv i København. Og da hun skulle op på scenen for at modtage prisen kunne den aldrende købmand, som også er formand for priskomiteen, Henry S. Meyer ikke dy sig og afleverede blomsterne sammen med et kys på prismodtagerens hånd.

Begejstringen strømmede ikke kun fra formanden for priskomiteen, men også ud af undervisningsminister Christine Antorini (S), som gav Dorthe Carlsen og de to andre prismodtagere mange rosende ord med på vejen:

– Den anerkendelse, som I bliver vist her, er der i den grad brug for i denne branche. I er fremtidens rollemodeller.


Selvsikker med lederpotentiale

Dorthe

Dorthe Carlsen fik uddelt tredjeprisen Detailhandlens Fagprøvepris. Foto: Karin Meldgaard Henriksen

Dorthe Carlsens fagprøve var at bidrage til relanceringen af porcelænsserien Pillivuyt, som igennem længere tid havde haft vigende salgstal.

Magasin-eleven lavede blandt andet en centralt placeret event, hvor hun inviterede kunderne på brunch. I markedsføringen havde hun held til at få mad- og boligbloggere på banen og viste en virkelig god evne til at bruge sociale medier – på den måde kom eventen også til at leve uden for huset.

– Mange ville vælge noget nemmere – for eksempel Kitchen Aid. Valget af Pillivuyt er interessant. Kombineret med de gode tanker i markedsføringen, så begynder det for alvor at give pote i en fagprøve, lyder det fra Jette Frederiksen, der er elevansvarlig i Magasin. Jette Frederiksen hæfter sig også ved Dorthe Carlsens drive evne til at tage lederskab blandt kollegerne.

– Hun er en selvsikker pige med klart lederpotentiale!

Dansk Erhverv: Fang tendenserne!

Antorini

Undervisningsminister Christine Antorini uddelte priserne den 3. oktober ved en reception på Børsen. Foto: Karin Meldgaard Henriksen

Hos Dansk Erhverv er de også begejstrede for nytænkende elever som Dorthe Carlsen:

– Vi søger efter fagprøver, hvor eleven enten har fået rigtig gode ideer, der fanger tendenser i tiden af betydning for detailhandelen, eller fagprøver hvor eleven har boret sig langt ned i en særlig problemstilling og demonstreret et særligt kendskab, siger Svend Berg, der uddannelseschef i Dansk Erhverv.

Dorthe Carlsen har trods den flotte fagprøve sagt et – forhåbentlig midlertidigt – farvel til detailbranchen. Hun er netop begyndt på Roskilde Universitetscenter, hvor hun læser samfundsvidenskab.

– Jeg savnede noget mere økonomi. Min uddannelse i detail ser jeg som den bedste bund, man kunne ønske sig, lyder der fra Dorthe Carlsen.

Landsklubben Magasin Elev

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk