Ring til fagforeningen

7011 4545

Søndag 10.00-14.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 28. og søndag den 29. marts mellem kl. 10.00 og 14.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

HK-formænd går i kødet på forringelserne på dagpengene

07. oktober 2014  |  HK Privat  |  HK Handel

Med en stor annoncekampagne sætter HK/Privat og HK HANDEL fokus på de store problemer, som dagpengereformen har skabt. Flere end 40.000 mennesker er faldet ud af dagpengesystemet


Dagpengekampagne

- De værste dagpengeforringelser skal repareres. Dem i akut klemme skal have hjælp, og optjeningsperioden skal ned på 26 uger. Sådan lyder opsangen fra HK/Privat og HK HANDEL til Christiansborgpolitikerne på Folketingets åbningsdag.

Det kan politikerne læse i en annonce, der bliver bragt i aviser landet over, blandt andet i de tre store morgenaviser Jyllands-Posten, Berlingske og Politiken.

- Dagpengekommissionen kommer først med sine anbefalinger om et år, men det kan de arbejdsløse ikke bruge til noget. 40.000 er allerede faldet ud af dagpengesystemet, så Folketinget må handle nu i stedet for at sylte de ramte, siger Simon Tøgern, formand for HK/Privat, og Per Tønnesen, formand for HK HANDEL, i en fælles udtalelse.

Længere opsigelsesvarsler bliver et krav

- Fagbevægelsen bliver nødt til at kræve mere strikse overenskomster med længere opsigelsesvarsler, når politikerne klipper hul i sikkerhedsnettet. Det vil blive dyrt for virksomhederne. For at undgå det bør politikerne rette op på deres fejl, lyder det fra de to HK-formænd.

Blandt HK/Privats medlemmer er der da også opbakning til kravet om at sætte genoptjeningsperioden ned til et halvt år. Det viser en webrundspørge blandt mere end 900 modtagere af HK/Privats nyhedsbrev.

Her svarer 45 procent, at den bør være et halvt år. 21 procent mener, at den bør være fleksibel efter ledigheden, mens kun 17 procent svarer, at perioden skal være et år som nu.

Samtidig svarer 42 procent, at partiernes holdning til dagpengespørgsmålet er afgørende for, hvor de sætter deres kryds til næste valg. Af dem forventer 59 procent at stemme på et af partierne, der stemte imod dagpengereformen (Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten). Kun 14 procent vil stemme på et parti, der stemte for reformen (Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, De Radikale og Liberal Alliance).

- Utilfredsheden med dagpengereformen er ikke til at tage fejl af. Drop den stivnakkede stædighed og få løst problemet én gang for alle, siger Simon Tøgern.

 

Annoncen bringes i dag (Folketingets Åbningsdag) i:

BT, Berlingske Tidende, Bornholms Tidende, Ekstra Bladet, Fyens Stiftstidende, Arbejderen, Dagbladet Ringsted-Roskilde-Køge, Frederiksborg Amts Avis, Nordvestnyt (Kalundborg-Holbæk), Sjællandske, Lolland-Falsters Folketidende, Århus Stiftstidende, Randers Amts Avis, Viborg Stifts Folkeblad, Dagbladet Holstebro, Dagbladet Struer, Dagbladet Ringkøbing Skjern, Folkebladet Lemvig, Skive Folkeblad, Morsø Folkeblad, JydskeVestkysten, Metroxpress, Jyllands-Posten, Nordjyske Stiftstidende, Horsens Folkeblad, Vejle Amts Folkeblad, Fredericia Dagblad, Fyns Amts Avis og Politiken.

Arbejdsmarked Ledig Fyret

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk