Ring til fagforeningen

7011 4545

Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag lukket Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag lukket Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 4. og søndag den 5. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Lægesekretærer skal guide patienter til svar på nettet

07. oktober 2014  |  DL  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information


Mange danskere søger informationer om sygdom og sundhed på internettet, men 4 ud af 10 danskere tvivler på troværdigheden. DL opfordrer til at lægesekretærer i højere grad anbefaler Sundhed.dk

De fleste lægesekretærer kender den offentlige sundhedsportal, sundhed.dk, men langt fra alle lægesekretærer fortæller deres patienter, at de kan søge informationer om sygdom og sundhed og få adgang til deres journaler på sundhed.dk. Det viser en ny undersøgelse fra sundhed.dk blandt medlemmer af Danske Lægesekretærer. Selvom 96 procent af de adspurgte lægesekretærer kender sundhed.dk, er det kun ca. halvdelen, der informerer deres patienter om, hvad de kan på sundhed.dk. Og det er ærgerligt, mener Soile Friis, formand for DL.

- Udviklingen i sundhedsvæsenet raser, og patienterne stiller højere og højere krav til hurtig og effektiv behandling. Derfor skal alle i sundhedsvæsenet være proaktive og sikre inddragelsen af patienten. Jo mere patienten er inddraget, jo mere tryg er patienten, og jo hurtigere bliver vedkommende rask. Sundhed.dk er godt redskab for patienterne, hvor de søge viden om deres sygdom og andre vigtige sundhedsoplysninger.  

Patienterne vil tage styring

Der er stort potentiale i at få flere lægesekretærerne til at fortælle om sundhed.dk til deres patienter. En anden undersøgelse fra sundhed.dk viser nemlig, at 93% af borgerne søger efter informationer om sygdom og sundhed på nettet. Men næsten fire ud af ti danskere synes, at det er svært at gennemskue lødigheden af de informationer, de finder. Undersøgelsen viser også, at 63 % af danskerne mener, at det gavner deres mulighed for at tage vare på egen sundhed, at de har adgang til deres patientjournal. Lægesekretærerne kan altså hjælpe patienterne med at tage styring over deres sygdomsforløb ved at informere om mulighederne på sundhed.dk.  

- Undersøgelsen viser også, at 7% af borgerne kender Sundhed.dk fra sundhedsfaglige, herunder os. Det kan vi gøre bedre! Derfor opfordrer jeg lægesekretærer og alle andre sundhedsfaglige til at sætte sig ind i hvad portalen kan og samtidig anbefale det til patienterne. Et eksempel kunne være at vi anbefaler patienterne, når de ringer og beder om kopi af journal, at gå i Sundhed.dk og læse deres journal via e-journalen, forklarer Soile Friis.        


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk