Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Ring til HK Privat lørdag den 11. april

Vi er klar til at svare på spørgsmål om overenskomstforhandlingerne 2020 og coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 11. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Presset må holdes – og politikere må holdes ansvarlige!

07. oktober 2014  |  IMI Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Udtalelse fra HK it, medie & industri Hovedstadens bestyrelse 6. oktober 2014

Mange har i ugevis søgt at så tvivl om, hvor mange der reelt rammes af dagpengereformen.Borgerlige politikere har ved landsråd og årsmøder underholdt med, hvor meget fagbevægelsen og venstrefløjen overdriver dagpengeproblemet.
  

Den radikale beskæftigelsesordfører, Nadeem Farooq, tilbød på det radikale landsmøde ”tudekiks” til alle de, der beder om flere penge, mens den nyvalgte konservative landsformand, Søren Pape Poulsen, morede det konservative landsråd med kommentaren "får de da ikke noget at spise?"

Det siger ikke så lidt om de borgerliges vilje til at tage almindelige menneskers problemer alvorligt, når man i den grad udtrykker ringeagt over for de mere end 41.000, der HAR mistet deres dagpengeret, de mere end 4.000, der helt HAR mistet indtægten, og de mange, mange tusinder af danskere, der er utrygge i deres arbejdsliv, også uden at have mistet jobbet.

I modsætning til borgerlige politikere er vi belastet af viden og indsigt i, hvordan dagpengereformen berører menneskers liv. Oftere og oftere står et ulykkeligt og desperat medlem foran os og fortæller, hvordan hans/hendes liv er ved at gå i tusind stykker. 

Medlemmet har først i to år fortvivlet ledt efter et job, som ikke findes, og derefter været på arbejdsmarkeds- eller uddannelsesydelse, men nu er det slut. Forude venter kontanthjælpen eller – i nogle tilfælde – slet ingenting.

Vi møder også det beskæftigede medlem, der af frygt for arbejdsløshed med et hullet sikkerhedsnet under sig, finder sig i uhyrlige forhold på arbejdspladsen. 

Dagpengereformen er derfor ikke ”bare” et problem for de mange ledige – den er også et problem for alle os, der tror på en dansk arbejdsmarkedsmodel. Væk (eller udhulet) er den højt besungne ”flexicurity”-model – eller i hvert fald den halvdel, som handler om ”security”!

Og derfor kræver vi, at de ansvarlige politikere finder en løsning på dagpengeproblemet nu.

I dag startede de indledende øvelser til årets finanslovsforhandlinger med de første møder mellem regeringen og dens parlamentariske grundlag (SF og Enhedslisten). Skønt regeringens udmeldinger tyder på, at man ikke ønsker at ændre kurs, må vi indtrængende appellere til, at fornuften sejrer.

Det kræver, at alle gode kræfter sættes ind for at holde presset på politikerne, og derfor bakker HK it, medie & industri Hovedstaden også op om initiativet ”Dagpengeløsning.nu”, der er vokset ud af jyske faglige græsrødders krav:

  • Regeringen må sikre dem, der er faldet ud, en anstændig behandling straks
  • Retten til dagpenge skal igen kunne optjenes efter 6 måneders arbejde, og de timer, som arbejdsløse sendes i uddannelse, løntilskud og aktivering, skal tælle som arbejde i forhold til genoptjening af dagpengeretten.
  • Den gensidige forsørgerpligt skal fjernes

A-kasse Politik

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk