Ring til fagforeningen

7011 4545

Søndag 10.00-14.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 28. og søndag den 29. marts mellem kl. 10.00 og 14.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

I pressen: Arbejdsmiljø, dagpenge og sygdom

08. oktober 2014  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen

HK Kommunal har i ugens løb markeret sig i såvel landsdækkende som i regionale medier. Læs udvalgte omtaler her.

Tavse radikale har løsningen

I flere debatindlæg skriver formanden for HK Kommunal Sjælland, Michael Rosenberg, om de Radikales forhold til dagpengereformens konsekvenser: Der er blandt de radikale lokalformænd på Sjælland stille i debatten om dagpengereglerne. Det kan godt være, at de radikale på Christiansborg har svært ved at få øje på, hvordan reformen virker helt derude i Vig, i Holme-Olstrup eller i Nørre Alslev. Men det kan da ikke også gælde jer, partiets sjællandske formænd: Oplever I slet ikke, at dagpengereformen har en slagside? At tusinder af mennesker, som falder ud af dagpengesystemet, er en katastrofe for samfundet og den enkelte? Stå nu frem som lokale partiformænd. Et trygt dagpengesystem skal give menneskelig og økonomisk sikkerhed til dem, der har mistet deres arbejde. 

Sjællandske, Dagbladet Køge m.fl., 6. oktober 2014


25%

Eller det, der svarer til mindst 7.000 kroner ekstra på det månedlige budget. Det er den gevinst, en lønmodtager i gennemsnit opnår ifølge HK Kommunal ved at være dækket af en overenskomst mod kun at være sikret af lovgivningen.

Søndagsavisen m.fl., 5. oktober 2014


Sygenærvær - en ny forbandelse?

Formand for HK Kommunal Østjylland skriver i en kronik om medarbejdernes sygefravær og arbejdsvilkår: Danskerne sætter rekord i sygenærvær. Vi går ofte på arbejde, selv om vi er syge og burde blive hjemme i sengen. Fagligt sammenhold er recepten, hvis vi skal denne syge kultur til livs. Sygenærvær er et symptom på, at lønmodtagerne 'tåler og tier' i højere grad end tidligere. Hvad skal der gøres? For det første må vi gå sammen på tværs af faggrænser og sige fra over for arbejdsgivernes konstante forsøg på at udvide ledelsesretten. For det andet må vi gå sammen på tværs af landegrænserne og formulere et alternativ til krise-og nedskæringspolitikken. Nu og her kan vi starte med at forstå dybden i dagpengereformen. Men det lykkes kun, hvis fagbevægelsen forstår at gå i spidsen for den brede befolknings ønsker om tryghed i arbejdsdag og hverdagsliv. Så vi ikke behøver at gå syge på arbejde.

Århus Stiftstidende, 5. oktober 2014


Panelet – hvad er det, der stresser på arbejdspladsen?

Under overskriften, Dårligt arbejdsmiljø tredobler risikoen for arbejdsrelateret stress, svarer HK Kommunals næstformand, Mads Samsing, i et interview på, hvad der stresser, og hvad der kan gøres: Det er et meget stort arbejdspres samt konstante forandringer og forstyrrelser, der gør, at medarbejderen ikke kan fordybe sig. Hvis der ikke er rum til fordybelse, så skubber man konstant store opgaver foran sig, og det går ud over både kvalitet og trivsel. Meget forskning tyder på, at hvis ledelsen bakker medarbejderne op og sørger for, at medarbejderne har de samarbejdsrelationer, der skal til, for at de kan løse opgaverne, så skaber det et godt psykisk arbejdsmiljø. Man kan jo tilrettelægge sig ud af meget, men jeg tror, at der er brug for en grundlæggende forståelse af, at psykisk arbejdsmiljø er noget, man har sammen, og et kollektivt problem kan vi ikke løse med individuel hjælp.

BT, 3. oktober 2014


Et godt psykisk arbejdsmiljø giver mindre stress

Et godt psykisk arbejdsmiljø taler sit klare sprog. Færre syge medarbejdere og fagligt overskud og stolthed i jobbet. Det viser en ny undersøgelse blandt 2.700 offentligt ansatte fra 27 organisationer herunder Danmarks Lærerforening, FOA, Dansk Sygeplejeråd og HK Kommunal. Undersøgelsen viser, at 18 procent af de medarbejdere, som oplever, at der ikke bliver gjort nok for det psykiske arbejdsmiljø, har været sygemeldt inden for det seneste år med arbejdsrelateret stress. Det gælder kun for seks procent af dem, som mener, at der bliver arbejdet systematisk med at forebygge problemerne. Hvis man arbejder et sted, hvor problemerne bliver forebygget, så oplever 79 procent, at de udfører arbejdet fagligt tilfredsstillende mod kun 43 procent de steder, hvor problemerne ikke bliver forebygget. 

Ritzau m.m.fl, 2. oktober 2014


Tag flere elever

Brian Andersen, formand for HK Kommunal Nordjylland, slår i et debatindlæg til lyd for, at kommunerne ansætter flere HK-elever: Hjørring Kommune tager ansvar på sig og forpligter sig til at arbejde for, at 25 procent af en ungdomsårgang gennemfører en erhvervsfaglig uddannelse senest i 2020. Jeg ser gerne, at alle kommuner i Nordjylland og regionen, ansætter mange flere HK elever. Ud af de vedtagne budgetter for 2015 kan jeg ikke få øje på, at man tager det ansvar på sig. Tværtimod er oprettelse af HK uddannelsespladser samlet set i de nordjyske kommuner halveret i de sidste 10 år. Kommunerne og regionen mister fagligheder og kvalifikationer, uden at man tager de nødvendige skridt til at oplære nye i tide. Der er brug for en hurtig handling, for ungdomsarbejdsløsheden er på 12,4 procent.

Nordjyske Stiftstidende, 1. oktober 2014


Analyse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk