Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Mads Samsing får central international post

08. oktober 2014  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK Kommunals næstformand er netop blevet valgt som formand for lokal- og regionalkomitéen i European Federation of Public Service Unions.

EPSU, der er en forkortelse af European Federation of Public Service Unions, har fået en dansk formand for en af de fire faste komitéer. Mads Samsing, der har været dansk repræsentant i komitéen siden 2012, skal nu stå i spidsen for arbejdet i lokal- og regionalkomitéen.

Desuden er Mads Samsing på grund af valget som formand også blevet udpeget til næstformand i det, der bliver kaldt den sociale sektordialog for lokal og regional forvaltning. Den sociale sektordialog er et partssamarbejde mellem arbejdsgivere og arbejdstagere, hvor arbejdsgiverne sidder på formandsposten.

- I mine øjne er der tre lige vigtige spor i det internationale arbejde: Indflydelse, solidaritet og læring. For at komme med et eksempel på, hvor meget det internationale arbejde rent faktisk har indflydelse på vores arbejdsvilkår i kommuner og regioner, så er cirka halvdelen af dagsordenspunkterne på et kommunalbestyrelsesmøde eller et regionsrådsmøde direkte eller indirekte påvirket af EU, lyder det fra Mads Samsing, der tilføjer:

- EU fylder måske ikke så meget i vores hoveder til dagligt, men det, der bliver besluttet i EU, betyder altså rigtig meget for vores dagligdag.


Fokus i fremtiden

Mads Samsing

Ifølge Mads Samsing kommer han hen over de næste år til at fokusere det internationale arbejde på eksempelvis omstruktureringer i den offentlige sektor, anbefalinger i forhold til rekrutteringe og uddannelse af medarbejdere, ændringer i den offentlige service som følge af digitalisering samt hvordan partssamarbejder og social dialog kan bidrage til et godt arbejdsmiljø i kommuner og regioner.

Den komité, hvor Mads Samsing er valgt som formand, har også en arbejdsgiverpart. Den hedder CEMR (The Council of European Municipalities and Regions), hvor både KL og Danske Regioner er medlemmer.

Mads Samsing er blevet valgt for en 5-årig periode og tager over efter Anders Hammerbäck fra Vision i Sverige.

Fakta om EPSU

EPSU repræsenterer omkring 8 millioner offentligt ansatte i hele Europa. EPSU er den største af de europæisk brancheorganisationer under den europæiske sammenslutning af fagforeninger ETUC. Desuden er EPSU også den europæisk region i den internationale sammenslutning af offentligt ansattes organisationer. Det der hedder PSI.

EPSU er desuden arbejdstagerpart i en række af de europæiske sociale sektordialoger. Eksempelvis på området for lokal og regional forvaltning og på sygehusområdet.

Læs mere om EPSU hos OAO.

Arbejdsmarked Organisering Politik

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk