Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Ring til HK Privat lørdag den 11. april

Vi er klar til at svare på spørgsmål om overenskomstforhandlingerne 2020 og coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 11. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Få dit næste job gennem HK Hovedstaden

09. oktober 2014  |  HK/It, Medie & Kommunikation  |  Rani Bech Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Tinna Kristensen var glad for at være medlem af HK it, medie og industri Hovedstaden, da hendes arbejdsplads gik konkurs. Det gav hende nemlig lige det, hun havde brug for til at kunne få et nyt job.

Ledige kender alt til pligtsamtalerne hos jobcentre og private aktører, som ikke kender dem, deres kompetencer eller den virksomhed, de senest var ansat i. Når kræfterne skal bruges på jobsøgning, er det rart at have nogen i ryggen, som kan hjælpe med det praktiske og som kender en på forhånd og dermed ved lige præcis, hvad der er brug for. Det var Tinna Kristensens oplevelse sidste efterår, da hendes arbejdsplads Pihl & Søn gik konkurs.

- Vi brugte nogle gamle it-systemer, og jeg havde længe godt kunnet tænke mig et kursus i både Excel og SAP. Hos Pihl & Søn var vi bagud med efteruddannelse. Så vores kompetencer var lige så forældede som systemerne. For at kunne få et nyt job, er det afgørende, at man også kan arbejde i de nyeste udgaver af systemerne, siger hun.
Det var især nødvendigt for Tinna Kristensen at få opdateret sine færdigheder i SAP. Så det var planen, at den pose penge, hun havde fået med til efteruddannelse, skulle bruges på det. Da kollegerne var i samme situation og talte med HK Hovedstaden om deres uddannelsesønsker, tilbød HK Hovedstaden at sammensætte lige præcis det kursusforløb, som lige præcis disse medlemmer havde brug for. Kommunen som ellers ville have købt et lignende tilbud hos en tilfældig privat aktør, valgte i stedet HK Hovedstadens skræddersyede løsning.

Alle fik nyt job
- Jeg var lykkelig for de kurser. Det betød, at vi alle fik mere undervisning i flere programmer, fordi vi kunne gå sammen om det. Og vi fik lige præcis de kurser, vi ønskede os, siger Tinna Kristensen.

Undervisningslokale

Alle deltagere i kursusprogrammet var i nyt job fire måneder senere. Det er den slags erfaringer, der gør, at HK Hovedstaden nu vil være endnu bedre til at hjælpe endnu flere ledige i job og har oprettet Virksomheds- og kompetencecenteret, som bygger på tre ben; JobBørs, virksomhedskurser og outplacement (individuelle forløb for opsagte medarbejdere).

Hvis Tinna Kristensen igen skulle komme i samme situation ville hun ikke tøve med at benytte det nye center.

- Det er vigtigt at komme på benene igen hurtigt. Så det at komme ud og se nogle andre mennesker og få ny viden så hurtigt som muligt, betyder også, at man ikke kommer til at hænge fast i sofaen og miste sin selvtillid der. Det kunne nemt være sket for mig, hvis jeg skulle gå derhjemme, siger hun.

Virksomheds- og kompetencecenteret er allerede i gang og klar til at hjælpe dig i den situation, du er i. Det gælder både dig, der er på jobjagt, og dig der er i job og gerne vil give din karriere et boost. Det kan du læse mere om her:
www.hk.dk/vkc

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk