Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Markedsdag for ledige blev stor succes

10. oktober 2014  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Inspirerende foredrag, boder med praktiske råd og netværk med andre ledige HK’ere... Programmet for årets markedsdag for ledige i HK Midt blev et tilløbsstykke med 150 ledige deltagere, der gerne ville have inspiration til vejen tilbage til arbejdsmarkedet.

Det var foredragsholder Vibeke Nørly, der startede dagen med god energi og foredraget ”Signaler og personlig branding”. Undervejs gav hun lærerige eksempler på, hvordan du i alle sammenhænge kan få nogle ekstra fordele og personlige point, hvis du er opmærksom på de små og store signaler, du sender. Også når du søger job:

  - Tænk på alt, hvad I laver. Det kan være alt fra jeres billeder på ansøgninger til jeres håndtryk eller endda måden, I går på, sagde hun blandt andet og understregede:

  - Vær autentiske! Jeg mener, at I skal være 100% jer selv og stå ved, hvem I er. For vi er alle forskellige. Tænk over, hvem du er. Hvad dit image er, og hvilke signaler du sender.

I dialog med andre

Vibeke Nørly - Inspimotion

Vibeke Nørly fra Inspimotion

Efter sit foredrag havde Vibeke stadig travlt, da mange deltagere gerne ville følge op på hendes pointer – og spørge hende til råds. For den rutinerede foredragsholder er denne del ofte meget givende:

  - Personligt giver det mig masser af virkelyst og energi, fordi jeg elsker at komme ud og være i dialog med mennesker. Jeg trives i dialog med andre. Det er derfor dejligt, når deltagerne som her kommer op og gerne vil snakke, fortæller hun.

Frokost, netværk og boder

Friskt foto til CVet

Mette Nielsen får taget et friskt billede til sit CV.

Da Vibeke Nørly havde serveret nogle meget klare og brugbare signaler for deltagerne, var det tid til både frokost, netværk og boder - i den rækkefølge, som deltagerne ønskede det. Rundt i lokalerne i Mødecenter Fabrikken på Lumbyvej var der indrettet små boder, hvor deltagerne kunne få råd og vejledning om alt fra ansøgning/CV og jobsøgning til NLP, lønforhandling, forbrugsforening, kostvejledning og forsikringer. 
I alle boder var der god og engageret dialog, men især ved én bod var der kø, nemlig ved den bod, hvor du som deltager kunne få taget et nyt og friskt billede til brug på dine ansøgninger. Det var et tilbud, der blev taget rigtig godt imod!

Færre tanker, flere signaler

Per Poulsen fra Indumind

Per Poulsen fra Indumind

Efter to timers summen i boderne var der afslutningsvis to nye punkter på programmet. Det ene var Per Poulsens indslag, der bl.a. skulle ”...skabe ro på tankemylderet”. Per fra coaching-virksomheden Indumind fik armene og humøret i vejret på deltagerne – og gav samtidig stof til eftertanke.

Det andet var Anders Christensen fra Hydac A/S, der gav deltagerne en interessant indsigt i, hvordan man på arbejdsgiverside ser på rekruttering, ansøgere og netop på de små signaler, der betyder så meget.

Deltagernes oplevelser på markedsdagen...:

Mette NielsenMette Nielsen – ufaglært kontorassistent med bred erfaring fra håndværksvirksomhed:
”Alt det med signalerne...”
  - Jeg så invitationen til markedsdagen i nyhedsbrevet fra HK og syntes, at det det så spændende ud. Det var blandt andet muligheden for at høre, hvordan man blev helt klar til at komme til samtale, der interesserede mig. Hvad skal man være bevidst om? Hvad kigger en arbejdsgiver på? Alt det med signalerne ville jeg gerne lære mere om.
  - Vibekes oplæg var en god start, fordi hun er så levende. Hun ved en masse om de ting, hun taler om, og det er bestemt ikke kedeligt at høre hende tale om det! Efter Vibekes foredrag har jeg besøgt boderne, og jeg synes, at det er en rigtig fin form, når man kombinerer foredrag og boder på den her måde. 

Lotte Mørck – butiksuddannet, blomsterdekoratør:
Lotte Mørck”Har fået gode råd, der flytter mig...”
  - Jeg bruger allerede flere af HK’s tilbud og fik en invitation til markedsdagen. Den er vi nogle stykker, der har taget imod sammen. Vi har sammen været på Indumind-kursus arrangeret af HK sammen og sagde ”Markedsdag... det skal vi prøve”. Det er fint med så meget forskelligt, du kan kigge på og senere følge op på. Og jeg har fået nogle gode råd i de forskellige boder, der flytter mig.
  - Da jeg arbejdede, tænkte jeg måske ikke så meget over mit medlemskab af HK. Det var bare ”noget jeg var”. Nu, hvor jeg er blevet ledig og kigger mig om efter noget nyt, har jeg opdaget en masse muligheder i HK, når det gælder kurser og vejledning. Så mit råd til andre er helt klart, at de skal tage imod tilbuddene og bruge dem aktivt. 

Jan Christiansen – allround kontorassistent med bred kompetencer på området:
Jan Christiansen”Kærlige spark og vitaminindsprøjtning...”
  - Det med signalerne betyder i forvejen meget for mig. At rette ryggen, smile, kigge op osv. Man behøver ikke spille klovn, men man kan godt være velovervejet omkring, hvad man gør. Som Vibeke sagde i foredraget, så er det også vigtigt, at nogle af de små ting lykkes. At man får små sejre og nyder dem.
  - Det er dejligt, at der kommer sådan et arrangement som det her fra HK. Det passer til mig i sin form og får mig til at føle mig som HK’er, fordi det viser en interesse for mig og min situation.

  - Jeg kan godt lide den slags arrangementer, hvor man som her kan få nogle små, kærlige spark i røven, en god vitaminindsprøjtning og en bekræftelse på, at de handlingsplaner, jeg har for mig selv, er gode nok. Helt konkret har jeg i dag blandt andet fået nogle gode råd omkring det funktionsopdelte CV fra folk, der arbejder med det og har set masser af CV’er.


Du kan se flere billeder fra dagen på vores Facebookside.

Ledig


se alle de fordele 
du kan få glæde
af som hk-medlem 


HK Medlemsfordele

har du tjekket
om vi har et spæn-dende arrangement på vej?


kommende arrangementer

Få tips, tricks, nyheder og hør om kommende arrangementer:


HK Midts Facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk