Ring til fagforeningen

7011 4545

Fredag 8.00-16.00
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 4. og søndag den 5. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Har været nødt til at melde sig ud af alt

14. oktober 2014  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Da Jane Gads dagpengeperiode slap op, fik det store konsekvenser for den lille familie. Sommerferien har de sparet væk seks år i træk. Den ældste datter er meldt ud af SFO, ting og tøj sælges på loppemarkeder, og maden strækkes over flere dage for at få økonomien til at række.


Foto: Lisbeth Holten

Da Jane Gad fik børn, mistede hun sit job. Siden har hun været på dagpenge og er blevet forlænget med uddannelsesydelse. Men nu er det slut.  

I dag står Jane Gad helt uden ind­komst, og familien må leve af mandens indtægt fra jobbet som datamatiker. Men det er svært at få pengene til at dække de faste udgifter og lånet til parcelhuset i Jyl­linge.  

- Jeg har ikke været på sommerfe­rie med mine børn i seks år. Jeg har væ­ret nødt til at melde mig ud af a-kassen og HK. Mit yngste barn går i børnehave, men mit ældste barn har vi meldt ud af SFO – selvom det er der, man får sociale kompetencer. Men vi har bare ikke råd til det. Det koster 800 kroner om måneden, og de penge har vi sparet på bekostning af hende, siger Jane Gad.  

Familien, der før var et helt alminde­ligt arbejdende par med to børn, får nu grimme rykkere alt for tit. Ejendomsskat­ten fra i sommer har de for eksempel ikke kunnet betale.  

Efterhånden påvirker de økonomiske trængsler også stemningen i hjemmet.  

- Min mand føler jo også, at han skal klare det her. Det giver stress, forklarer Jane Gad.  

Tidligere har hun arbejdet som butiks­chef, kantineleder, på kontor, i reception og for et vikarbureau. Mens hun har været ledig, har hun søgt job som receptionist, i omstilling og som kontorassistent. Hun har søgt tilbage til rengøringsbranchen og supermarkedsjob, hvor hun tilbyder den første måned gratis.  

- Men alle steder er der negativt svar eller intet svar, siger 46-årige Jane Gad, der er ufaglært og har forsøgt at forbedre sine chancer for job ved at få papir på sine kompetencer med en kontoruddannelse. Men det blev bremset af, at hun hverken har kunnet få en almindelig elevplads el­ler en voksenelevplads.  

Sælger arvegodset på loppemarkeder

Derfor forsøger hun at skrabe penge sammen ved at sælge ting, tøj og arvede møbler på loppemarkeder i weekender­ne. Huset har familien opgivet at sælge.  

- Hvis vi sælger huset, kommer vi ud med gæld. Det billigste er at blive her med afdragsfrihed, forklarer hun.

Børnenes tøj, overtøj og sko køber mor­mor og farmor, som også betaler for børnenes fritidsaktiviteter, familiens bil og inviterer på mad i weekenderne.  

- Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har købt tøj til mig selv. Min mand gør det kun, når det er strengt nødvendigt, fordi han jo ikke kan komme på arbejde med huller i tøjet, siger Jane Gad, som drømmer om at have råd til at købe an­det end hakket kød og flere grøntsager og frugt til børnene.  

- Børnene spørger: Hvorfor kan vi ikke købe tøj? Hvorfor kan vi ikke holde fød­selsdag i legeland ligesom de andre? Fordi vi ikke har nogen penge, sukker hun og siger så:  

- Jeg har jo heller ingen pensionsop­sparing, så jeg står rigtig skidt, når jeg skal pensioneres. Jeg skal bare have et job nu!

 

Læs også: Hver tredje må låne af familie og venner

Stemmer fra jobkøen Arbejdsløs Ledig Arbejdsmarked

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk