Ring til fagforeningen

7011 4545

Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Må sælge huset eller blive skilt

16. oktober 2014  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Trods hundredevis af ansøgninger er Berit Boateng Christiansen stadig uden job og lever nu af arbejdsmarkedsydelsen, der er dagpengesystemets sidste stop.


Foto: Lisbeth Holten

- Jeg er nået ud i det kriseramte område, si­ger Berit Boateng Christiansen.  

- Det er dybt fortvivlende. Psykisk er det sindssygt hårdt, og jeg går med et stort hul i maven over, hvordan jeg skal få det til at løbe rundt.  

Til april næste år står hun helt uden indtægt. Så slipper arbejdsmarkedsydelsen op, som hun har fået, siden først dagpen­gene og dernæst den forlængende uddan­nelsesydelse udløb i juni 2013.  

- Arbejdsmarkedsydelse er en enormt lav ydelse, som ikke er til at leve for, siger Berit Boateng Christiansen, der bor i Øl­stykke med sine tre små børn og mand.  

Hans løn fra et kantinejob betaler udgif­terne til huset, hvor de bor afdragsfrit. Men der skal også betales for mad, tøj og insti­tution til børnene på tre, fem og seks år. Og det kniber for de 10.600 kroner, som arbejdsmarkedsydelsen udgør. Før hun blev fyret fra sit job gennem 10 år i en hvi­devarebutik, tjente hun 21.000 kroner om måneden.  

- Så det er virkelig noget, der kan mærkes. Når alt er betalt, så har vi godt og vel 1.500 kroner at leve for, forklarer hun frustreret.  

Mens hendes mor må spæde til nogle måneder, er Berit Boateng Christiansen begyndt at sælge brugt børnetøj og bøger, hun har arvet fra sin far, på internettet for at prøve at få nogle ekstra penge ind.  

- Sådan noget som at gå i tivoli eller zoo­logisk have, det har jeg ikke penge til. Eller sportsak­tiviteter til mine børn.  

Berit Boateng Christian­sen er op­rindeligt uddannet isenkræm­mer og har skrevet hundredevis af ansøgninger til både butikker og børnehaver. Men hver gang er svaret ”desværre”, og at der har væ­ret mellem 300 og 700 ansøgere.  

- Jeg føler det faktisk som et minus at være faglært. Der er ikke nogen, der vil have en, fordi det er for dyrt. Ikke engang som juleassistance, siger hun.  

Tre gange i løntilskudsjob

Tre gange har hun været i løntilskudsjob i vuggestuer i jagten på et job.  

- Men arbejdsgiverne føler sig ikke for­pligtede til at ansætte en bagefter. Men et eller andet skal der ske. Jeg kan jo ikke stå uden indkomst. Vi kan ikke klare os for min mands løn. Hvis ikke hun finder et job snart, kan hun ikke kan se andre udveje end at sælge huset eller blive skilt.  

- Men hvor finder man noget, der er bil­ligere? Det er ikke sådan bare lige at finde en lejebolig. Min søn er lige startet i skole, og jeg synes virkelig ikke, det er rimeligt at flytte ham fra den klasse, fordi jeg er ar­bejdsløs. Ellers må man sige… ja, så må man jo søge skilsmisse og så lægge kom­munen til last. Det er jo den eneste måde, jeg kan få kontanthjælp, konstaterer hun.  

- Jeg har betalt til min a-kasse i en evighed som en form for forsikring. Men man får ingen hjælp nogen steder. Det er bare: Klar dig selv! Helt ærligt, at man skal tage det drastiske skridt, det er bare ikke i orden!

Læs også

Hver tredje må låne af familie og venner 

Har været nødt til at melde sig ud af alt

Lever for 1200 om måneden

Stemmer fra jobkøen Arbejdsmarked Arbejdsløs Ledig

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk