Ring til fagforeningen

7011 4545

Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 4. og søndag den 5. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Målinger af ultrafine partikler i DSB

16. oktober 2014  |   |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

For en måneds tid siden igangsatte DSB på foranledning af de 4 faglige organisationer, der er repræsenteret i Arbejdsmiljørådet en række personbårne målinger af ultrafine partikler fra togenes dieseludstødning. Det blev omtalt på vores hjemmeside her den 11. sept .  

Disse målinger er stadig i gang og der vil derefter – som aftalt – blive udfærdiget en rapport af de eksperter fra Kbh’s Universitet, der forestår analyserne. Den rapport skulle gerne foreligge i november måned og vil blive præsenteret for Arbejdsmiljørådet, så snart den foreligger. 

-Jeg kan forstå, der er temmelig stor interesse for disse målinger, siger Birthe Østergaard Petersen, næstformand for HK Trafik & Jernbane. Jeg har også fået at vide, at der er andre personalegrupper rundt omkring i landet på DSB’s arbejdspladser, der rigtig gerne vil have mulighed for at få foretaget disse målinger på deres arbejdsplads og det har jeg meget stor forståelse for, men jeg vil gerne opfordre til, at vi nu afventer den rapport, der er bestilt som afslutning på de igangsatte målinger.  

-Der var forholdsvis stor interesse for at få forskellige personalekategorier med i målingerne, men da der var et meget begrænset antal måleapparater til rådighed, var vi nødt til at prioritere og her prioriterede jeg, at medarbejderne i Kort & Godt på Københavns Hovedgård kom med, fordi de ”står lige midt i det hele” i perronkioskerne, fortsætter Birthe Østergaard Petersen.  

-Når rapporten foreligger i november måned, skal vi i Arbejdsmiljørådet – sammen med DSB’s ledelse og de eksterne eksperter – drøfte, hvad der derefter kan og skal gøres. Her vil jeg selvfølgelig bringe alle henvendelser med til bordet og jeg vil naturligvis kæmpe for, at alle bliver taget alvorligt i denne her sag, for ingen skal føle sig usikre på, om de går og indånder noget, der på kort eller langt sigt kan udgøre en fare for deres helbred. Og derfor har vi brug for rapportens – og eksperternes – konklusioner, før vi tager stilling til yderligere tiltag, slutter Birthe Østergaard Petersen.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk