Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Nyheder - gør det nemt for dig selv

20. oktober 2014  |  Vigdis Jensen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Strukturer dine nyheder, og få bugt med en værre tidsrøver.

Du er allerede klar over, hvor vigtigt det er at holde sig godt orienteret på alle de skelsættende udviklinger i verden – især inden for dit eget fagfelt som beha­­­ndlet i min seneste artikel Drømmekarrieren. Men hvordan holder du dig opdateret? Mange af os administrerer vores tidsressourcer dårligt og bruger uforholdsmæssigt lang tid på at opdatere os hver morgen, eftermiddag, eller hvornår vi nu måtte pleje at trække nyheder ud af diverse medier.

Nyheder


Nyheder kan være farlige

Planlæg dine overspringshandlinger. Lyder det selvmodsigende? Det er hyggeligt at skimme diverse onlineaviser, analoge aviser og nyhedsbreve – og scrolle ned igennem nyhedsfeeden på LinkedIn, men nyhedslæsningen er på en måde en grådig mave, der ikke rigtigt kan mættes. At fortabe og fordybe sig i oplysende og relevante nyheder er selvfølgelig ikke det værste, der kan ske, men da vi gerne skulle få tid til også at studere, arbejde, træne, købe ind osv., gør det ikke noget, at vores nyhedsopdatering foretages på en effektiv måde. Gennemlæsningen glider lynhurtigt over i en overspringshandling, så forsøg i stedet at afsætte fx ti minutter til det med jævne mellemrum. Det kunne være kl. 8, kl. 12 og kl. 15. I løbet af de ti minutter læser du nyhedsoverskrifterne igennem og dykker kun ned i de mest interessante, så det ikke tager overhånd.  

Hvis du vænner din hjerne til hyppige afbrydelser, vænner du den også til små fragmenter af koncentration, og din evne til at fokusere generelt bliver faktisk forringet. Skal du igennem en 1­2-timerseksamen, og er du vant til korte arbejdssekvenser, vil din hjerne derfor blande sig og skabe støj. Hjernen forstår ikke det nye kontinuerlige arbejdsflow og skaber derfor rum for uvelkommen tankemylder. Lur mig, om ikke du har prøvet at sidde og læse en vigtig tung engelsk tekst, mens du pludselig kommer i tanker om, at du skal huske at købe yoghurt, at du skal huske at svare på din venindes besked, eller at du skal tjekke, om der er flere billetter tilbage til koncerten i morgen. Hvis ikke du har dine overspringshandlinger under kontrol, kan det altså forringe dine præstationer og din effektivitet i det lange løb.

Opret dit eget nyhedsfeed

For at få mest ud af de foreslåede ti minutter bør du overveje at oprette dig et personligt nyhedsfeed eller nyhedsflow, så du kan trække ønskede nyheder og nyhedsmedier ind i én kanal og tilgå alt derfra. På den måde minimerer du tidsspilde og reducerer risikoen for at forgrene dig ud og fortabe dig i unødvendige detaljer.  

Overvej, om du bruger mest tid i din mailindbakke, på Facebook eller på LinkedIn, når du finder eller modtager nyheder. Skulle det første være tilfældet, finder du alle de organisationer, personer, blogs eller andet, som du normalt følger, og tjekker, om de har et nyhedsbrev, du kan tilmelde dig. Blogs kan du som oftest også blot følge via mail. Så kan du fremover måske nøjes med at hoppe i din indbakke for at nappe ti overskuelige og konstruktive minutter kun med relevante nyheder – og forhåbentligt mange færre gentagelser og relaterede links, der kan forlede dig til at bevæge dig videre ud på nettet. Bruger du, hånden på hjertet, mest tid på Facebook, er det en kanon idé at "synes godt om" de respektive kilder og efterfølgende gå ind på kildernes profiler, holde musen over Synes godt om-knappen og klikke på Modtag notifikationer. Den løsning giver naturligvis kun mening, hvis størstedelen af kilderne faktisk er på Facebook, og såfremt du sørger for, at det kun er dine nyhedskilders notifikationer, du ryger i dit feed.

Rigtig god fornøjelse.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk