Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Hvordan skaber vi positiv stemning i Randers?

21. oktober 2014  |  Østjylland  |  Viggo Thinggaard Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Kære borgmester Claus Omann Jensen,
Hvordan skaber vi positiv stemning i Randers?

Det går ikke helt, som det skal i Randers Kommune. Ledigheden vil ikke falde, og befolkningstilvæksten vil ikke stige. Politisk fnidderfnadder gør det ikke bedre og er ikke ligefrem med til at skabe de bedste betingelser for vækst og dermed skabelse af flere arbejdspladser. Tallene viser desværre, at arbejdsløsheden ikke har fulgt den faldende tendens, vi ser i det øvrige Østjylland. På den baggrund har man ikke ligefrem en position, der gør det klogt at tale imod fælles initiativer til gavn for hele det østjyske område. 

Aarhus er områdets lokomotiv

Kære borgmester Claus Omann Jensen, Hvordan skaber vi positiv stemning i Randers?

Der er for mange, der stiller spørgsmålstegn ved for meget, og man risikerer med de negative holdninger at hægte sig af udviklingen. Lufthavnen er et eksempel: Der er kræfter, der helt vil overlade det til Aarhus at drive Tirstrup Lufthavn på grund af de uafklarede spørgsmål om en eventuel ny lufthavn og hvor, den i givet fald skal placeres. ”Så lad da Aarhus selv tage sig af det hele”, er holdningen.

Et andet eksempel er Business Region Aarhus. Det er et stærkt partnerskab mellem østjyske kommuner, der skal sikre vækst i hele regionen. Det er et udmærket initiativ, der skal løfte hele det østjyske område, og som allerede har konkrete planer og forslag til, hvordan, det kan ske. Men så snart aftalen var indgået, kom de kritiske røster fra Randers: Er det nu ikke mest for Aarhus skyld? Får vi andre overhovedet noget ud af dette her?

Nogle af de samme toner lyder, når det gælder Aarhus som europæisk kulturhovedstad, selv om meningen er, at projektet også skal omfatte nabokommunerne og også her give et kulturelt løft.  

Jeg ved udmærket, at det ikke er fra dig som borgmester, de negative toner lyder. Ikke desto mindre er det et problem, der smitter af på hele atmosfæren og stemningen i og omkring Randers Kommune.

Aarhus er nu en gang områdets lokomotiv, og hvis et lokomotiv skal have ordentlig trækkraft, kræver det god maskinkraft og pleje. Det må de øvrige kommuner acceptere, og det gælder også Randers Kommune. Et stærkt Aarhus er til fordel for hele Østjylland.  

 

Opfordring til at indkalde til møde

Men når nogle taler noget ned, må andre tale det op. Lad os prøve at skabe nogle positive holdninger omkring udviklingen i Randers Kommune, og lad os bidrage til at skabe den gode stemning, der kan åbne døre og skabe grundlag for konkrete initiativer.

Det er vejen frem, og derfor vil jeg opfordre dig til at indkalde arbejdsmarkedets parter og uddannelsesinstitutioner til en drøftelse af, hvordan vi kan skabe bedre forudsætninger for vækst. Er der barrierer, der skal brydes ned? Er der døre, vi sammen skal åbne? Er der områder, hvor der er behov for øget samarbejde? Et sådant møde kunne eventuelt være igangsættende for jævnligt tilbagevendende møder mellem kommune, erhvervsliv, uddannelse og arbejdsmarked, der løbende kan udbygge rammerne for vækst i Randers Kommune. 

Jeg vil tillade mig snarest at tage direkte kontakt til dig for at følge op på dette brev. Jeg tror, at en bedre og direkte dialog er en vigtig vej frem for udviklingen i Randers Kommune, og jeg håber, du er enig.  

Af Viggo Thinggaard, Fællesformand HK Østjylland 

FLERE LOKALE
NYHEDER fra østjylland


LÆS DEM HER

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk