Ring til fagforeningen

7011 4545

Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag lukket Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag lukket Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 4. og søndag den 5. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Blomster til elevvejlederen

23. oktober 2014  |  HK Kommunal Hovedstaden  |  Berit Andersen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

En kontorelev er så glad for sin vejleder, at hun tog initiativ til at overraske hende positivt. Og fællestillidsrepræsentanten opfordrer HK til at overveje en årlig pris til elevvejlederne.

- Hej HK. – Jeg har længe gået og tænkt på om I mon 'belønner' gode elevvejledere. Det er nemlig sådan, at jeg er elev i en kommune, og jeg er simpelthen bare så glad for min elevvejleder…

Sådan indledtes et brev, som HK Kommunal Hovedstaden for nylig modtog fra et 23-årigt medlem. Det var Natasja S. Larsen, som er elev i Egedal Kommune, og som bare følte en voldsom trang til at gøre noget for sin vejleder.

- Hun er bare så meget mere end vejleder. Og i forhold til, hvad mine elevkolleger fortalte, kunne jeg høre, at min bare var noget helt særligt. Derfor tænkte jeg, at nu gør jeg det – skriver til fagforeningen og spørger, om de har en form for belønning til elevvejledere, fortæller Natasja.

Det har man i imidlertid ikke. Og så tog hun sagen i egen hånd. Med fællestillidsmand (FTR) Hanne Appelgren ved sin side opsøgte hun elevvejleder Louise Johannesen for at overrække hende en stor, flot buket blomster.

- Jeg blev simpelthen så overrasket, og så rørt, fortæller Louise om episoden, hvor hun er på vej ud fra et møde, ser Natasja og Hanne, men slet ikke kan forestille sig, at blomsterne i Natasjas favn er til hende.

- Måske drager jeg omsorg for 'mine' elever. Men jeg gør jo bare det, jeg skal, og det, som jeg selv gerne ville have, at andre gjorde for mig, hvis jeg var elev, siger Louise og fortæller, at det faktisk først var om aftenen, at det gik op for hende, hvad der var sket. Og da var hun ikke fri for at blive meget stolt og give sig selv et klap på skulderen.

- Det er dejligt at blive påskønnet for det, man gør. Så må det jo være godt nok. Og det er altså rigtig rart at vide, siger hun også.


Forslag om en årlig pris

Blomster til elevvejlederen

Og lige netop derfor mener FTR Hanne Appelgren fra Egedal Kommune, at det er en tanke værd, om ikke HK Kommunal skulle indføre en form for påskønnelse af elevvejlederne på linje med, at man hvert år udpeger og belønner Årets Praktiksted.

- Det synes jeg, man skal overveje. For det vil sætte mere fokus på de elevansvarlige rundt omkring og være med til at motivere dem og gøre dem endnu bedre. Og måske det også kan få flere til at melde sig til opgaven. Det er jo en meget vigtig rolle, de har. Og måske det ville lette vejen, hvis fagforeningen gjorde mere ud af dem, siger Hanne Appelgren.

Det synes elev Natasja Larsen er en rigtig god ide. For som hun også skriver i sit brev:

- For jer i HK, er det vigtigste vel, at jeres medlemmer har det godt, bliver behandlet som de skal og trives på deres arbejdsplads. Så jeg tænkte bare, at når min vejleder er så betænksom og sørger for tryghed og godt arbejdsmiljø – burde hun så ikke belønnes for dette??

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk