HK.dk logo

Her giver det faglige sammenhold mening

23. oktober 2014  |  HK Kommunal Hovedstaden  |  Berit Andersen

Begejstrede tillidsrepræsentanter gik hjem fra HK Kommunal Hovedstadens TR-konference i september med masser af inspiration og gåpåmod i kufferten.

Overskriften for det faglige indhold på årets TR-konference i september lød: Lyst og vilje til at ville noget mere. Og det var lige præcis sådan, de fik det, de tre tillidsrepræsentanter, som nyhedsbrevet har talt med efterfølgende.

- Man går simpelthen hjem med en masse tillid og tryghed i ryggen, når man forlader sådan en konference. Jeg har fået mere mod til at åbne munden og sige min mening i de forskellige fora, jeg kommer i som tillidsrepræsentant. Så nu føler jeg mig bare rigtig godt klædt på til opgaven, siger Annette Thingvad, der er nyvalgt TR for ca. 30 kolleger på Psykiatrisk Center i Glostrup – og med på konferencen for første gang.

En af de mere garvede konference-gængere er Susanne Mosbæk fra Egedal Kommune. Hun har været med mange gange og glædede sig som tidligere mest til at høre sin formands åbningstale.

- Det er altid så inspirerende at høre på vores sprudlende og engagerede formand, Winnie Axelsen. Hun er fantastisk at lytte til, og det giver mig en masse energi at opleve én, der forstår de problemer, vi tumler med i hverdagen, og arbejder for os hele vejen op i systemet. Hun får mig til at føle, at der ikke er så langt fra bund til top, og det er jo sådan, det skal være, siger Susanne.


Masser af åbne arme

Tillidsrepræsentantkonference 2014

En anden førstegangsdeltager på TR-konferencen var Heidi Lykke Jensen, nyvalgt FTR for 90 lægesekretærer og andre HK'ere på Bornholms Hospital. Hun kendte ikke et øje, da hun ankom og satte sig en anelse beklemt ind i den store sal, hvor konferencen åbnede. Men derfra gik det hurtigt med at komme i snak med sidemændene, og siden hen endnu flere.

- Alle var så flinke og erklærede med åbne arme, at de nok skulle guide mig igennem. Det var fantastisk at observere sådan et sammenhold. Så for mig er det faglige fællesskab virkelig begyndt at give mening – på tværs af kontoransatte, lægesekretærer, skolesekretærer, tandklinikassistenter og andre, siger Heidi.

Et godt netværk

Alle tre tillidsrepræsentanter fremhæver også det gode netværk, som det giver at deltage på TR-konferencen.

- Det er de samme udfordringer, vi står over for, uanset hvor vi er tillidsrepræsentanter. Så fremover vil jeg ikke tøve med at kontakte nogen af dem, jeg nu har lært at kende, hvis jeg får brug for sparring eller konkrete råd, siger debutanten Heidi.

Og Susanne Mosbæk er helt enig i, at foruden det flotte faglige program, som i sig selv giver en masse, er det opbygningen af netværk, der giver hende størst udbytte af TR-konferencen:

- Det er skønt at komme i et forum som dette, hvor det også er prioriteret, at vi har tid til at tale med hinanden. Det er dejligt at kunne sige, at 'jeg står med det og det problem' og så spørge andre, hvordan de har løst det. Det er utroligt inspirerende og gør, at jeg altid får gode ideer, som jeg kan gå lige hjem og bruge.

Hjem med konkrete ideer

Tillidsrepræsentantkonference 2014

For Annette Thingvad var det bedste ved årets konference de konkrete og brugbare forslag, hun gik hjem med. Især efter workshoppen om Det gode samarbejde.

- Den ramte lige ind i de problemstillinger, som vi helt aktuelt står med på vores arbejdsplads. Blandt andet i forhold til at gøre MED-udvalget mere udfarende frem for reaktivt. Der skal mere medansvar ind i det, og vi skal tidligere ind i processerne, for eksempel med forandringer på arbejdspladserne, som i dag sker så hurtigt. Her fik jeg helt konkrete ideer med hjem, som vi allerede har haft på bordet i HK-klubben. Og nu skal vi så finde ud af, hvordan vi bedst griber det an og får vores tanker præsenteret i MED-udvalget.

Annette Thingvad understreger, at hun sagtens kan finde på at kontakte nogle af de, hun lærte at kende på konferencen, den dag hun står med en konkret udfordring. For bagefter er der begyndt at tegne sig et billede for hende af, at hun faktisk har nogle TR-kolleger rundt omkring 'med en masse erfaringer, som jeg kan trække på. For eksempel i forhold til lønforhandlinger, hvor man som ny godt kan føle sig lidt på Herrens mark. Så for mig står det i dag helt klart, at vi skal bruge hinandens viden som tillidsrepræsentanter. Det er meget vigtigt, synes jeg.'

To nye netværk

Mens Heidi Lykke Jensen nok ankom alene, forlod hun til gengæld TR-konferencen med hele to nye netværk i kufferten.

- Jeg troede, at jeg var den eneste fra Bornholm, men det var jeg åbenbart ikke. Det viste sig, at der var et helt hold af kommunale tillidsrepræsentanter fra Bornholm. Og deres netværk er jeg nu en del af. Det andet netværk jeg fik øje på i Helsingør, er det, der består af fællestillidsrepræsentanterne fra hospitalerne i Region Hovedstaden. Disse to grupper ville jeg ikke være kommet med i, hvis ikke jeg havde været her. Så jeg vil bare sige, at TR-konferencen er et rigtig godt sted at starte, hvis man er ny tillidsrepræsentant, siger hun.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk