Ring til fagforeningen

7011 4545

Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag lukket Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag lukket Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 4. og søndag den 5. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Medlem får 283.000 kr. i godtgørelse efter HK’s hjælp

03. november 2014  |  HK Handel Hovedstaden  |  Rikke Gundersen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

I 2009 fik Lone Hansen en fyreseddel fra sin arbejdsplads i strid med forskelsbehandlingsloven. HK hjalp hende, og nu har hun fået 283.000 kr. i godtgørelse fra Lønmodtagernes Garantifond


Pengesedler

HK hjalp hende, og nu har hun fået 283.000 kr. i godtgørelse fra Lønmodtagernes Garantifond.

Der er arbejdsopgaver, der er bortfaldet. Sådan lyder begrundelsen på den fyring, som Lone Hansen modtager i 2009 fra teledistributøren Milcom, hvor hun er ansat som regnskabsassistent. Men hendes fagforening mener, at fyringen er i strid med loven om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet, og kører derfor en sag for hende. Nu har Lone Hansen fået 160.000 kr. efter skat. - HK har gjort en fantastisk indsats. Jeg havde slet ikke regnet med at få nogen penge, fordi det var en svær sag, da virksomheden var ved at gå konkurs. I sådanne sager, hvor man er lidt i tvivl om sin ret, er det godt, at man kan få hjælp af fagforeningen, siger Lone Hansen.

HK holder fast i sagen i årevis

Lone Hansen havde kort tid inden sin fyring søgt om yderligere orlov til at passe sit handicappede barn. Det er denne forespørgsel, som HK mener, er årsagen til fyringen. - Der ligger nogle afgørelser på, at hvis man bliver fyret med begrundelse i, at man har fravær på grund af et handicappet barn, så er det i strid med forskelsbehandlingsloven. Vi vurderede, at det var på grund af hendes forespørgsel om orlov, at hun blev fyret, så det rejste vi en sag på over for arbejdsgiveren, forklarer Lars Kristiansen, faglig konsulent i HK. Virksomheden går imidlertid konkurs, så HK stiller kravet over for konkursboet og Lønmodtagernes Garantifond, som udbetaler godtgørelser, hvis man har tab i forbindelse med en konkursramt virksomhed. Grunden til, at HK vinder sagen for Lone Hansen, hænger ifølge Lars Kristiansen sammen med, at de holder fast. - Der har været tre modparter i sagen. Først arbejdsgiver, derefter konkursboet og endelig Lønmodtagernes Garantifond. Vi har holdt fast i sagen ved hele tiden at rykke de relevante modparter, siger Lars Kristiansen. Lone Hansen modtog sin godtgørelse i juni i år.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk