Ring til fagforeningen

7011 4545

Søndag 10.00-14.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 28. og søndag den 29. marts mellem kl. 10.00 og 14.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Faglig inspiration til din(e) tillidsvalgte

04. november 2014  |  Midt

Den 23.oktober var de tillidsvalgte i HK Kommunal Midt og HK Stat Midt inviteret til faglig inspirationsdag. Emnerne var: Kend din kerneopgave, Prioriter din tid og arbejdsrelateret stress. 44 tillidsvalgte deltog og fik værdifulde input med hjem til dig og din arbejdsplads.

Dagen startede med oplæg fra autoriseret psykolog Katrine K. Andersen, som fortalte om arbejdsrelateret stress. Hun startede med at give tips til, hvordan et godt arbejdsmiljø kan forebygge stress. Herefter talte hun om, hvordan du spotter de tegn der viser dig, hvis du selv eller en kollega er ved at være for presset til at klare hverdagen. Til sidst gav hun gode råd til, hvordan så kan hjælpe en stresset kollega.


Gør vi det rigtigt, eller gør vi det rigtige?

Anders Seneca

Debattør og foredragsholder Anders Seneca kom herefter med indspark til, om vi nu også har fokus det rigtige i hverdagen. Har vi kerneopgaven som mål, og fokuserer vi på at gøre det rigtige, frem for at gøre det hele rigtigt? Med andre ord: Det vigtigste er at få løst den opgave/det problem, vi er sat i verden til at løse, uden for meget fnidder og fine ord undervejs. Det er også vigtigt, at alle trækker i den samme retning, mod det samme mål. 

En af Anders’ nøglesætninger var, at det er vigtigt at ”tænke ind i boksen, og ikke ud af boksen.” Han satte undervejs gang i debatten ved at bede deltagerne vurdere, om de havde fokus på det rigtige i dagligdagen. 


  • Her er input til hvordan I selv kan arbejde med at finde kerneopgaven på din arbejdsplads. (Linket virker ikke pr. 17/10-18)

Fremtiden på besøg…

Anders Seneca foran de tillidsvalgte

Først på eftermiddagen, efter frokosten, fik vi besøg af fremtiden… Det var fagets fremtid i form af tre administrationsbachelorstuderende, som er aktive i Administrationsbachelorernes Landsforenning (ABL). De fortalte om deres uddannelse og om landsforeningens arbejde. Deres input var bl.a. et ønske om flere praktikpladser og et bud på de jobprofiler administrationsbachelorer kan have på offentlige arbejdspladser.
 

Som afrunding på dagen kom Henrik Lund fra RUC og fortalte om, hvordan vi skaber et godt tidsmiljø på arbejdspladsen. Han tog afsæt i forskningsrapporten ”Tidsmiljø – En ny vej til bedre psykisk arbejdsmiljø og produktivitet”. Han sagde bl.a. at det handler om at opnå en fast rytme og et godt flow, så du som medarbejder ikke bliver forstyrret, og kan fokusere på én opgave af gangen. 

Sådan oplevede Mette og Allan dagen:

Mette Hansen 
Fokus på kerneopgaven
Mette Hansen, FTR Assens Kommune

   - Stress er et utroligt aktuelt emne, da vi løbende får beskåret antallet af ansatte, men uden at arbejdsmængden er skåret ned. Derfor er det godt at få lidt input til, hvordan jeg som FTR kan hjælpe med at spotte de små signaler på, hvornår kollegerne har det svært. Det grænser lidt ind over arbejdsmiljørepræsentantens rolle, men jeg synes, det er vigtigt at være godt klædt på som FTR/TR.
   - Anders Seneca talte om at have fokus på kerneopgaven, i stedet for de daglige handlinger. Vi har mange netværk i kommunen, hvor det handler om at få inddraget de rigtige personer i de relevante netværk, så vi får det bedste og mest effektfulde resultat. At holde fokus på kerneopgaven kan hjælpe os med netop dét. Så det var et meget spændende indspark.


Allan Tegner 
Vi skal se mulighederne
Allan S. Tegner, AMR, Fødevarestyrelsen, afd. Sjælland/Fyn
 
   - Vi sidder meget på distancearbejdspladser, så det kan være lidt en udfordring af 'fange', når kollegerne har det svært med fx. stress. Der er det godt at få viden om, hvordan vi kan være mere opmærksomme på hinanden.
   - Desuden er vi to afdelinger der er blevet lagt sammen. Det giver desværre nogle gange følelsen af "os og dem", og ofte bliver nogle af opgaverne udført lidt forskelligt i de to tidligere grupperinger. Da vi er en politisk styret organisation sker der ofte strukturændringer og en ændring af processer. Det frustrerer kollegerne. Her var Anders Senecas idé om at se positivt på mulighederne i nye situationer, frem for at fokusere på det vi ikke er tilfredse med, samt det med at arbejde ”med kunden” i stedet for ”for kunden” meget inspirerende. Samtidigt tror jeg, at ideen om at fokusere på kerneopgaven, i stedet for processen, vil være en stor styrke for os. På den måde kan vi se, at vi arbejder mod et fælles mål.

Slides fra dagen

Hvis du vil se slides fra dagen, kan de hentes her:

Arbejdsmiljø Tillidsrepræsentant Arbejdsmiljørepræsentant

har du tjekket
om vi har et spæn-dende arrangement på vej?


kommende arrangementer

Få tips, tricks, nyheder og hør om kommende arrangementer:


HK Midts Facebookside


se alle de fordele 
du kan få glæde
af som hk-medlem 


HK Medlemsfordele

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk