HK.dk logo

Formanden: ”Det nuværende Merkur er dødsdømt”

05. november 2014  | 

17 tillidsvalgte fra landsforeningen Merkur, der repræsenterer kontor- og lageransatte i HK HANDEL, er ved en konference nået til enighed om at nedlægge Merkur.

Med målsætningen om at diskutere de kontor- og lageransattes fremtidige placering i HK HANDEL holdt landsforeningen Merkur en konference den 30.-31. oktober. 17 tillidsvalgte fra området deltog, og der var enighed på konferencen, da formanden for Merkur, Jan Holst, konkluderede, at Merkurs formål med tiden er blevet mere og mere uklart, og at landsforeningen Merkur med den nuværende foreningsstruktur er dødsdømt.

- Vi har ikke været i stand til at finde en fællesnævner inden for gruppen, der har kunnet give volumen til faglige aktiviteter. Vi har tidligere været kendt for kursusaktiviteter, men vi har ikke kunnet gøre kursusdeltagerne fagligt aktive efterfølgende, og det har sammenholdet på tværs af gruppen lidt under, vurderer Jan Holst.  

Planen er nu, at landsforeningen Merkur bliver officielt nedlagt på delegeretmødet i marts 2015. Men det betyder ikke, at arbejdet med at positionere kontor- og lageransatte er et overstået kapitel, det skal blot have en ny form:

- Netværk på området kan gendannes, hvis vi sætter ind på virksomhedsniveau, og skaber et sammenhold om det faglige arbejde tættere på medlemmerne i stedet for at gabe over for stor en gruppe. Fagligt har vi tidligere haft succes med kurser rettet specifikt til fx kontoransatte om løn- og personalesager. De gav faglige netværk, og det kunne være de spor, vi skal ud af nu.


Hvordan skal kontor- og lageransatte fremover høres i HK HANDEL? 

  Det sagde tillidsrepræsentanterne efter konferencen:  

- Vi har på lagerområdet behov for fællesskabet, når der skal forhandles overenskomst. Vi står ikke stærkere, hvis rammen for den forhandling kun er lokal. Derudover vil det måske give et bedre fagligt netværk, hvis vi splittede os op i brancher med fx en klub for dagligvaregrossister og udvekslede erfaringer – vi er jo ikke hinandens konkurrenter, fordi vi har forskellige arbejdsgivere, vi skulle gerne være kolleger på tværs af det i kraft af faget, siger Jørgen Thomsen, tillidsrepræsentant på Supergros i Herning.  

- I Sydjylland bliver Merkur-folket ikke glemt, for her udgør kontor- og lageransatte halvdelen af bestyrelsen. Det er en god indgang til at holde vores punkter på dagsordenen i HK HANDEL. Fremover ser jeg en mulighed i at danne virksomhedsklubber i fx større grossistvirksomheder som Sanistål og Lemvigh-Müller. Klubberne kunne så mødes og erfaringsudveksle en gang om året, så der blev et fagligt fællesskab, der tager udgangspunkt i de virksomheder, hvis arbejdsområder ligner hinandens, siger Erik Grambow, tillidsrepræsentant i Lemvigh-Müller i Varde og medlem af HK Handel Sydjyllands bestyrelse.  

Det videre arbejde med kontor- og lagerområdet ligger nu i sektoren HK HANDEL. Hvis du har input, ønsker til tiltag på din arbejdsplads eller kursusønsker, der har med dit fag at gøre, er du velkommen til at kontakte enten sektorchef Per Lykke Valkki på tlf: 4011 4771 eller mail: per.lykke@hk.dk eller Jan Holst på tlf: 22449140 eller mail: jhol.dk@gmail.com.    

 

Landsforeningen Merkur i tal:

  • 10.471 medlemmer
  • Ca. 1.600 ansatte på lageret
  • Ca. 3.500 ansatte på kontor
Eksempler derudover:
  • Ca 225 med indkøb
  • Ca. 400 bogholder
  • 103 tillidsrepræsentanter
 

Merkur Tillidsrepræsentant

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk