Ring til fagforeningen

7011 4545

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Ny topchef har blik for trivslen i jobcentrene

05. november 2014  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen

Vordingborgs social- og arbejdsmarkedsdirektør afløser Ole Pass som formand for de kommunale topembedsmænd, der har ansvaret for beskæftigelsesindsatsen og det sociale område.

Tusinder af socialformidlere og endnu flere medarbejdere på jobcentrene kan se frem til nye, administrative pejlemærker personificeret i Helle Linnet, der er navnet på den nye formand for Foreningen af kommunale Social-, Sundheds-, og Arbejdsmarkedschefer i Danmark. 

Hun har siden 2006 været Social- og Arbejdsmarkedsdirektør i Vordingborg Kommune og afløser foreningens mangeårige formand, Ole Pass. 

Den nyvalgte formand giver i dette interview sit syn på blandt andet beskæftigelsesreformer og kommunal systemtænkning.

HK: På beskæftigelsesområdet skal vi inden for kort tid implementere den fjerde store reform inden for to år. Hvordan vil du være med til at skabe arbejdsro og tid til ordentlig forankring til gavn for borgerne og medarbejdernes arbejdsglæde?

- Socialchefforeningen er enig i mange af de målsætninger, der er for alle reformerne, men vi har til minister og ministerens embedsfolk gjort kraftigt opmærksom på, at der skal være tid til implementering. Vejledninger og cirkulærer skal være på plads inden lovens ikrafttrædelse. Vi mangler stadig at se, at dette tages alvorligt, konstaterer Hellet Linnet. 


Fagligt og personligt overskud

Hun finder også den fornødne uddannelse til den enkelte medarbejder uhyre vigtig.

- Jeg tror meget på, at det er have et fagligt og personligt overskud i opgaveløsningen er med til at skabe arbejdsglæde. Jeg tænker også, at det, at vi kan se, at flere unge får en uddannelse med de værktøjer, vi nu har, vil medvirke til, at arbejdet er meget meningsfuldt, siger formanden.

HK: Borgere oplever ofte, at det kommunale system arbejder i ”siloer”, og at man løber spidsrod i systemet, fordi den tværgående, helhedsorienterede tilgang ikke fungerer hensigtsmæssigt. Hvad mener du skal gøres for at bryde silo-/systemtænkningen?

- Jeg har både i mit daglige virke og i foreningsregi talt meget om, at vi i kommunerne skal nedbryde siloer. Det er vigtigt, at dette også sker i ministerierne. For eksempel er der dilemmaer i erhvervsskolereformen, hvor undervisningsministeriet har vedtaget, at de unge skal have mindst to i relevante fag. Det giver udfordringer på beskæftigelsesområdet, hvor vi med uddannelsespålægget får sværere ved at anvise uddannelsesmuligheder, lyder det fra Helle Linnet.

Eksperter skal koordinere

Men selv om alle er enige om, at siloer skal nedbrydes, må det ifølge Helle Linnet ikke betyde, at ekspertfunktionerne forsvinder. 

- Det kan være korrekt, at der kommer 10 forskellige dygtige folk i en familie. Vi skal bare sikre, at det er os og ikke familien, der skal koordinere indsatsen. Det betyder, at vi ikke skal fortælle, hvem familien skal ringe til, men i stedet sige, at vi sørger for, at der bliver taget kontakt. Det lyder enkelt, men er faktisk svært i praksis, konkluderer Helle Linnet.

Om Helle Linnet

Før Helle Linnet blev Social- og Arbejdsmarkedsdirektør i Vordingborg Kommune, virkede hun i 12 år som socialchef i den tidligere Møn Kommune. 

Oprindeligt uddannet sygeplejerske fra Sankt Lukas Stiftelsen, efterfulgt af en merkonom i ledelse og samarbejde. Siden har hun brugt et år på bl.a. forvaltningshøjskolen, deltaget i moduler af hærens lederuddannelse og taget en KIOL - kompetenceudvikling i offentlig ledelse - ved Metropol.


Social og beskæftigelse

Debat

Der blev ikke fundet nogle indlæg
Se alle debatter

har du brug for hjælp eller vil du blive klogere?

Råd og Støtte på HK.DK

har du brug for hjælp eller vil du blive klogere?


Råd og Støtte på HK.DK

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk