Ring til fagforeningen

7011 4545

Fredag 8.00-16.00
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 4. og søndag den 5. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

SKAT - de tabte muligheders land

17. november 2014  |  Østjylland Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

SR-regeringen har trasket i VK’s fodspor, når det gælder SKAT. Taberne bliver den almindelige lønmodtager, som har brug for den skattefinansierede velfærd.

Som følge af en lækage fra revisionsfirmaet PwC kunne 80 journalister fra 26 lande i forrige uge afsløre 548 skatteaftaler, som over 300 virksomheder har lavet med Luxembourg. Der er tale om bl.a. Ikea og Amazon, Pepsi, og også danske virksomheder er på listen.

Aftalerne gør det muligt for virksomhederne at flytte penge optjent i Danmark eller et andet EU-land til Luxembourg, hvor skatten er meget lav. Der er eksempler på virksomheder, der betaler under én procent i skat.

Skatteminister, socialdemokraten Benny Engelbrecht kaldte afsløringerne for "rystende":- Skattebetalingen er nede i nogle promiller, som er så vanvittige, at man nærmest ikke med ord kan beskrive den udfordring, som det giver andre lande, sagde han til Politiken.

I Danmark ved SKAT endnu ikke, hvor mange skattekroner staten går glip af, fordi store virksomheder flytter deres overskud til fx Luxembourg. - Vi arbejder på at opgøre skattegabet for hele området ’store selskaber’ og venter at have et svar om to-tre år, sagde nu tidligere indsatsdirektør Erling Andersen til avisen. 


Pakke til bekæmpelse af skattely

Dagen efter afsløringen af skatteaftalerne præsenterede regeringen en pakke til bekæmpelse af skattely. Og med god grund. Det anslås, at der befinder sig omkring 175 billioner kroner i verdens diverse skattely - omkring 25.000 kroner for hvert menneske på jorden. I EU står multinationale selskaber for omkring 7.500 milliarder kroner årligt i tabte skatteindtægter. Og sidste år viste DR i dokumentarserien Skattely, hvor nemt det er at placere penge i udlandet og undgå skat. Rige danskere skjuler mellem 100 og 150 milliarder kroner i skattely og snyder statskassen for årligt mellem tre og fem milliarder kroner.

Afsløringerne af skatteaftalerne med Luxembourg kommer samtidig med, at SR-regeringen vil spare knap 300 stillinger i SKAT – oven i de 400, som blev sparet væk i sidste års finanslovsaftale. Besparelserne følger anbefalingerne fra en konsulentrapport fra 2012, som i virkeligheden byggede videre på den tidligere VK-regerings politik over for SKAT, der havde betydet voldsomme besparelser på drift og ansatte og samtidig nye store udgifter til et umuligt IT-system. 

VK’s stedmoderlige behandling af SKAT kunne ikke undre. Den lå i logisk forlængelse af deres ønsker om færre skattekroner og mindre offentlig velfærd. En politik, som partierne stadig forfølger. Venstres forslag til finansloven for 2015 vil således give skattelettelser for fem milliarder kroner og indføre et offentligt udgiftsstop.

Derimod kan det undre, at den socialdemokratisk ledede regering har trasket i VK-regeringens fodspor. For det første ved at overtage planerne om afskedigelse af medarbejdere og lukning af centre. Resultatet er blevet dårlig eller forsinket sagsbehandling og service, fordi der er digitaliseret og centraliseret samtidig med store besparelser. Et billede vi kender fra andre statslige styrelser og institutioner.

For det andet ved at overtage VK’s målsætning om en lav skat. Vinderne i den konkurrence bliver de borgerlige og de multinationale selskaber. Taberen bliver den almindelige lønmodtager, som har brug for den offentlige velfærd og de skattefinansierede skoler, daginstitutioner, hospitaler m.v. Og som ikke har råd til en bankkonto i hverken Schweiz eller Luxembourg.

Af Bent Klim Johansen
Formand, HK Stat Østjylland 

 

 

 

 

Politik Stat

FLERE LOKALE
NYHEDER fra østjylland


LÆS DEM HER

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk