Ring til fagforeningen

7011 4545

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Flexjobbet kom paa plads med fagforeningens hjaelp

18. november 2014  |  IMI

Diagnosen sclerose var ubestridelig. Arbejdsgiveren ville gerne beholde Marianne på arbejdspladsen i et flexjob. Alligevel tog det omkring tre år, inden flexjobbet var endeligt på plads


LeoPharma

Først efter tre år - og med hjælp fra HK it, medie & industri Hovedstaden, kom flexjobbet på plads. Foto: Sonja Iskov.

Af Rani Bech

 

For over 20 siden begyndte den nu 44-årige Marianne som laborant hos Leo Pharma. Hun var glad for arbejdspladsen og omvendt. Det blev der ikke rokket ved i 2008, da det stod klart, at Marianne led af sclerose og derfor ikke længere ville kunne regne med at være på arbejdsmarkedet på samme vilkår som hidtil.

- Et år efter gik jeg ned på 25 timer på grund af træthed. Siden da har jeg i samarbejde med alle parter fundet ud af, at jeg skulle ned på mindre end 50 procent af normal arbejdstid. Det optimale var de 16 timer, som først i år er blevet accepteret af kommunen, siger Marianne.

 

Mange sagsbehandlere

I begyndelsen havde hun ikke regnet med, at det ville blive nødvendigt at kontakte HK it, medie og industri Hovedstaden. For der var ingen uenigheder mellem hende og arbejdsgiveren om forholdene. En socialrådgiver fra Scleroseforeningen var med på sidelinjen. Og forsikringsselskabet var heller ikke en hindring. Tilbage var kun godkendelsen fra kommunen, som Marianne troede ville være formalia. Sådan gik det ikke.

-   Jeg har haft op til tre forskellige sagsbehandlere fra kommunen. Hver af dem tænkte, at jeg måske ville få det bedre med tiden og dermed også ville kunne arbejde mere i fremtiden. Så det skulle undersøges. Hver gang en ny sagsbehandler kom til, skulle alting begynde forfra. Det var som om, at de ikke stolede på hinandens konklusioner. Det tog lang tid, og jeg måtte rykke flere gange undervejs, fortæller hun og fortsætter:

- Så kontaktede jeg fagforeningen for at kunne stå stærkere over for kommunen. Jeg var desperat. Det var rart at have en, der kunne være på min side og rykke for tingene, når der ikke skete noget. Efter hvert brev fra HK skred det lidt fremad i sagen.

 

Næsten ikke være bedre

Nu er det hele på plads. Leo Pharma lod det være op til Marianne selv at fastlægge sin 16 timers arbejdsuge. Den har hun fordelt på fire dage med en fridag imellem.

- Lige inden jeg fik konstateret sygdommen, fik jeg nye arbejdsopgaver. Jeg var jo laborant, men fik mulighed for at arbejde mere med it. Det havde jeg længe gerne villet. I dag betyder det så også, at jeg kan arbejde hjemme, hvis energien ikke rækker til at komme på arbejde. Nu hvor flexjobbet er på plads, kunne det faktisk næsten ikke være bedre i betragtning af omstændighederne, siger hun.

Fleksjob Jura

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk