Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Nu får hun papir på sin kunnen

20. november 2014  |  HK Kommunal Hovedstaden  |  Berit Andersen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

45-årige Ulla Haning havnede for nogle år siden tilfældigvis i et HK-job. Det vil hun gerne holde fast i og er derfor nu gået i gang med at bytte sin sosu-uddannelse ud med en HK-uddannelse.

Efter i flere år at have kunnet det hele i sit job som administrativ medarbejder i Herlev Kommunes ældreområde, er Ulla Haning i fuld sving med at få papir på sin kunnen. I en alder af 45 år er hun blevet opmærksom på, at der også er en uddannelse for hende som ufaglært. Den startede hun på i august og glæder sig til at stå med det uddannelsesbevis i hånden, som kan åbne døren for hende for videre uddannelse på kontorområdet.

Det hele startede med, at hun blev social- og sundshedshjælper og derefter fik job med at passe kommunens gamle. Da en kollega på kontoret meldte sig syg, blev Ulla hevet ind som vikar. Og da kollegaen aldrig kom tilbage, hang Ulla ved – dog stadig på FOA-overenskomst og som medlem af FOA. Efter en snak med HK-tillidsmanden skiftede hun imidlertid fagforening til HK og blev samtidig gjort opmærksom på den uddannelse, som hun ikke tøvede med at sige ja tak til.

- Jeg troede, at jeg som ufaglært på kontorområdet skulle have været i gang med grunduddannelsen. Og det havde jeg ikke rigtig mod på, da jeg så ikke kunne passe mit arbejde ved siden af. Så jeg var lykkelig den dag min tillidsmand gjorde mig opmærksom på denne uddannelse, siger Ulla Haning.


Fra ufaglært til faglært

Ulla Haning. (Foto: Berit Andersen)

Ulla Haning (Foto: Berit Andersen)

Det mest tiltrækkende ved uddannelsen var for Ulla, at forløbet ikke ville gå ud over hendes job. Det passer hun derfor uden problemer, selvom hun misser nogle arbejdsdage indimellem for at sætte sig på skolebænken.

Uddannelsen, hun er i gang med, er en GVU – Grunduddannelse for Voksne, som tager godt et år. Ulla Hanings forløb er tilrettelagt sådan, at der ca. en gang om måneden er en uges skoleophold. I alt er der 16 moduler plus en fagprøve. Men fordi hun har fået så meget merit ift. sin faktiske kunnen, skal hun kun af sted på skole hver anden eller tredje måned. Skolen er for hendes vedkommende CPH Vest. Her startede hun 1. august og har foreløbig været af sted et par gange. Og her står hun 1. oktober næste år med sit uddannelsesbevis i hånden.

- Lige nu glæder jeg mig som et lille barn til at få bevis på min kunnen. Men allerede nu har jeg fået stort udbytte af uddannelsen. Den ene gang jeg har været af sted, har jeg haft informationsteknologi, hvor jeg bl.a. lærte at lave powerpoints og præsentationsprogrammer. Og den anden gang var engelsk på et mere business-agtigt niveau. Og det er bare så skønt at finde ud af, at jeg ikke falder igennem – hverken den ene eller den anden vej, siger hun og glæder sig allerede til valgfagene, der starter efter jul. Her gælder det bl.a. administration, projektstyring, økonomisystemer og lovgivning.

Klar til videre uddannelse

For Ulla Haning er ideen med GVU’en at få det grundlag på plads, som betyder, at hun kan læse videre på kontorområdet. I første omgang vil hun gerne have en Kommunom og senere måske også en Diplom.

- Jeg har virkelig fået blod på tanden i forhold til at læse. Det er simpelthen så spændende at få hældt ny viden på. Og jeg mener jo også, at det er vigtigt, at vi gør det, så vi kan være med på fremtidens opgaver og arbejdsmarked, siger hun.

Ullas råd til alle i en ufaglært situation som hendes er derfor også meget enkelt:

- Tag endelig GVU’en. Det er ikke spor farligt. Du møder en masse søde og rare kolleger. Det er skønt at komme ud og lære noget. Du kan passe dit job ved siden af. Og du får papir på det, du kan, hvilket er en god sikkerhed for dig selv fremover. Så bare kom i gang, lyder det fra Ulla Haning.

Læs mere om GVU og "Fra ufaglært til faglært"

Projektet "Fra ufaglært til faglært på rekordtid" på CPH West

Ufaglært til faglært - information til medarbejdere (pdf)

Præsentation af målgruppe, forudsætninger og forløb (pdf)

 

Fakta om GVU

GVU markedsføres som et uddannelsesinitiativ kaldet ‘Fra ufaglært til faglært på rekordtid’. Initiativet er støttet af udviklingsmidler fra Region Hovedstaden og EU’s Socialfond, og er et tilbud til områdets arbejdsgivere om at lade deres ufaglærte medarbejdere opkvalificere til faglærte – endda på rekordtid, uden at nogen skal have penge op af lommen og samtidig med at medarbejderen passer sit job.

- Virksomhederne kan søge om godtgørelse for de undervisningsdage, hvor medarbejderen er væk.

- Uddannelsen kan læses på hel- eller deltid og tilrettelægges fleksibelt, så den passer til medarbejderens og virksomhedens behov.

- Deltagerne skal være fyldt 25 år og have to års erhvervserfaring.

Efteruddannelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk