Ring til fagforeningen

7011 4545

Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

I pressen: Uddannelse, dagpenge og digitalisering

26. november 2014  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK Kommunal har i de seneste par uger markeret sig i medierne på en bred vifte af emner. Læs nogle af historierne her.

Lige muligheder, tak

Den akademiske forskelsbehandling ved optjening af dagpengeret bør stoppe nu, skriver formanden for HK Kommunal Midt, Pia Tørving, i et debatindlæg. Akademikere i tilskudsjob under den såkaldte InnoBoosterordning optjener dagpengeret, mens andre ledige under uddannelse, job med løntilskud eller aktivering ikke opnår samme optjening. Kæden hopper af, når den ledige ikke-akademiker udfører et stykke reelt arbejde, der ikke belønnes med genoptjening af dagpenge under jobrotationen. Den rettighed bør det ikke kun være visse højtuddannede, der har. På det danske arbejdsmarked bør vi også sætte ligebehandling på vores dagsorden. Den akademiske forskelsbehandling bør slutte nu, så alle har lige ret til optjening af dagpenge.

Fyens Stiftstidende, 26. november 2014


Toiletkurser til ansatte

Medarbejderne i Faaborg-Midtfyn Kommune har fået stillet en pulje på 103.000 kroner til rådighed til sundhedsprojekter som Afrikansk dans og projekt " Hvor er toilettet", der skal forbedre arbejdsmiljøet for de ansatte. Næstformand Flemming Fredberg Jensen, HK, fra kommunens Hovedudvalg, mener, at der er en tendens til, at ledere er begyndt at lægge mere ansvar ud til medarbejderne. Men hvis projekterne samlet set giver en bedre arbejdsplads, er det til gavn for borgerne i den sidste ende, mener Flemming Fredberg Jensen. Han opfordrer til, at man fremover samler indsatsen og gennemfører et stort dagsarrangement eller to, hvis man for alvor vil rokke ved arbejdsmiljøet.

Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, 25. november 2014


Positiv fusion

Formand for HK Kommunal Nordjylland, Brian Andersen, skriver i et debatindlæg, at en fusion mellem Danske Regioner og KL vil være en styrkelse af borgernes rettigheder og nærdemokratiet. De to interesseorganisationer vil blive en stor modvægt, i forhold til at undgå en centralisering af beslutningerne og opgaveløsningerne. Endvidere er en fusion et godt alternativ til, at de borgerlige vil nedlægge regioner, fordi de ønsker en centralisering og forhindre borgernær demokrati. Ved Udbetaling Danmark mistede borgerne retssikkerheden, nærheden og retten til at konfrontere lokale politikere med manglende service. En fusion vil give en styrkelse af det kommunale selvstyre og bevarelse af regionerne i nærområdet.

Nordjyske Stiftstidende, 25. november 2014


Medarbejdere får karakterer for arbejdet

På flere arbejdspladser bliver det mere almindeligt at vurdere medarbejderne ud fra karaktersystemer og kompetenceregnskaber. Det oplever man i HK Østjylland. F.eks. på Aarhus Univesitetshospital. Hans Henrik Hansen, der er formand for HK Kommunal i Østjylland, mener, der er tale om en stigende tendens, og at flere vil fremover få tal på deres kompetencer. Ifølge Joanna Niebuhr, fællestillidsrepræsentant for lægesekretærerne, er det en fordel at blive honoreret for, hvad man kan. -  Men man skal huske at høre, hvordan medarbejderne har det. Det skal ikke kun handle om kompetencer, siger Joanna Niebuhr.

DR.dk, 25. november 2014


Løft af kompetencer er en fælles opgave!

Der bør opsættes mål og rammer for kompetenceudvikling, som skal være synlige for hele arbejdspladsen, skriver Michael Rosenberg, formand for HK Kommunal Sjælland, i et debatindlæg. I HK's overenskomst kan medlemmerne få op til 25.000 kroner til kompetencegivende uddannelse. Der bør opsættes mål og rammer for kompetenceudvikling og uddannelse, som skal være synlige for hele arbejdspladsen. Uddannelsesløft er en fælles opgave. Derfor har vi i HK indbudt vores medlemmer til et stort uddannelsesevent, hvor de kan søge viden og blive nysgerrige i mulige uddannelsesveje. Nu skal der realiteter bag ved ordene om, at uddannelse er vigtig. Løft af kompetencer er et fælles anliggende.

Lolland-Falsters Folketidende, 18. november 2014


Læg tallene frem

Blå blok bør ligesom rød blok fremlægge en opgørelse over, hvor mange penge de får i valgstøtte, mener Brian Andersen, formand HK Kommunal Nordjylland. Den Danske Bank har givet blå blok en halv million kroner. Det er ikke noget, pressen af egen drift har fundet ud af, nej, det er banken selv, der har sendt en mail til Berlingske Tidende. For at ligestille partierne på Christiansborg burde virksomhederne ikke give penge til blå blok, hverken direkte eller gennem en skjult forening. Jeg synes, at blå blok, ligesom rød blok skal fremlægge en opgørelse over, hvor mange penge de får direkte og hvor meget deres valgbudget i det hele taget er på. Åbenhed vil forhindre gætteri og myter.

Nordjyske Stiftstidende, 18. november 2014


Dygtige lægesekretærer

To nyuddannede lægesekretærer fra Odense, Stine Mølgaard Bang og Dorthe Hels Degn, har grund til at glæde sig. Ikke blot har de begge fået job efter deres afsluttende eksamen i sommer. Deres fælles eksamensopgave om kronikeromsorg i almen praksis, f. eks. personer med diabetes, KOL eller forhøjet blodtryk, blev af deres lærer indstillet til Årets Fagprøvepris, som HK uddeler. Opgaven er blevet valgt som den bedste, og derfor skal Stine Mølgaard Bang og Dorthe Hels Degn på fredag til Aarhus, hvor prisen overrækkes. Med æren og diplomet følger en kontant belønning på 5000 kroner til de to modtagere.

Fyens Stiftstidende, 18. november 2014


Kommunalt ansatte vægrer sig ved digital post

En undersøgelse, hvor 448 kommunalt ansatte fortæller om deres oplevelser med digital post, viser, at langt de fleste, 82 procent, ser indførelsen af digital post som en god idé. Men kun halvdelen har prøvet at give en bedre service med digital post. Hver fjerde har haft en oplevelse, hvor servicen var dårligere. Næstformand i HK Kommunal, Mads Samsing, glæder sig over, at digital post generelt er blevet taget godt imod blandt de kommunalt ansatte, og at de føler, det giver dem mere tid. - Men der skal være nogen til den personlige kontakt. Kerneopgaven i borgerservice er at gøre livet lettere for borgeren, og det er stressende, når man oplever, at man ikke kan det, siger han.

Kristeligt Dagblad, Ritzau, 15. november 2014


Spild af tid? Kommuner skal løfte dyner i et år mere

Med finanslovsaftalen slås der en streg over de nye regler om gensidig forsørgerpligt for samlevende. Beslutningen vækker jubel, men skaber også frustration blandt de kommuner, som har brugt oceaner af tid og personalekroner på dyneløfteri. I HK Kommunal mener næstformand Mads Samsing, at reglerne har stjålet fokus fra at hjælpe de arbejdsløse i job. - Det er rigtig rart, når politikerne har indført noget lort, at de så også erkender, at de har lavet noget skidt. Så kan man kalde det slingrekurs, men det vigtige er, at de trækker det tilbage, siger han. De nye gamle regler kommer dog først til at gælde igen fra 1. januar 2016. I Helsingør mener Benedikte Kiær (K), at det er "helt gakkelak" at forsørgerpligten ikke bliver afskaffet med det samme.

Avisen.dk m.fl., 14. november 2014


Dagpengereformen - et eklatant fejlskud

I en kronik redegør formand for HK Kommunal Østjylland, Hans-Henrik Hansen, for konsekvenserne af dagpengereformen. En undersøgelse fra HK dokumenterer de alvorlige økonomiske og sociale følgevirkninger, som halveringen af dagpengeperioden og fordoblingen af genoptjeningskravet medfører. Det bliver realistisk for almindelige lønmodtagere at stå helt uden indtægt, hvis de rammes af arbejdsløshed. Dagpengereformen skal rulles tilbage, hvis vi vil utrygheden på arbejdsmarkedet til livs. At være forsikret mod arbejdsløshed er et grundlæggende menneskeligt ønske om at føle sig rustet mod økonomiske nedture i samfundet. At føle, at man har en tryg tilværelse. Som ikke bliver væltet, når ens arbejdsplads lukker eller omorganiserer. 

Århus Stiftstidende, 13. november 2014


HK'ere kæmper for at beholde jobbet

300 HK-medlemmer fra den kommunale sektor fik på en konference mulighed for at få gode råd fra uddannelsesinstitutioner, HK samarbejder med. Afdelingsformand for HK Kommunal, Michael Rosenberg siger, at formålet med arrangementet var, at HK vil være med til at sætte den politiske dagsorden. - Siden 2005 har man haft krav på en skriftlig uddannelsesplan, men det er der kun 45 procent, der har, siger Michael Rosenberg og fortsætter: - Det siger lidt om det efterslæb, der er. De nuværende kompetencer blandt HK’erne er ikke dem, vi har brug for om måske bare tre eller fem 10 år. Han håber, at han kan overbevise politikerne om, at der i overenskomst 2015 skal afsættes flere midler til kompetencegivende uddannelse til medlemmerne. 

Sjællandske, Dagbladet Køge Ringsted, 12. november 2014


Analyse Tillidsrepræsentant

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk