Ring til fagforeningen

7011 4545

Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 4. og søndag den 5. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Arbejdsgivernes krav til OK15: Vil sikre fokus på borgere og patienter

26. november 2014  |  HK Kommunal  |  DL  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Mens KL vil have øget fokus på effektivitet, ledelse og dialog, vil Danske Regioner sikre, at medarbejderne er til stede på de tidspunkter, hvor patienterne er der.

- Velfærdssamfundet forandrer sig markant i disse år, og vi er derfor nødt til at gentænke, hvordan vi løfter de kommunale opgaver. Det betyder nye medarbejderroller, nye kompetencer, nye krav til helhedstænkning og tværfaglighed, og det betyder nye samarbejdsformer. Denne udvikling skaber også et behov for, at vi ser på de overenskomstmæssige rammer for den kommunale opgaveløsning, har Michael Ziegler meldt ud som formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg og manden, der står i spidsen for overenskomstforhandlingerne fra KL.

KL mener især, der er tre områder, der trænger til forandring. De ønsker smidigere og mere ensartede arbejdstidsregler, færre og bredere overenskomster og bedre rammer for det lokale samarbejde.

- Vi er nødt til at se på, hvordan vi får MED og TR-systemet til at fungere bedre, så det følger med den udvikling, som vi ser på de kommunale arbejdspladser. For eksempel ønsker vi i kommunerne at aftale de lokale rammer for samarbejdet med de parter, der skal deltage i samarbejdet – nemlig medarbejderne selv. Og vi ser også en udvikling af tillidsrepræsentantuddannelsen for os, så uddannelsen afspejler udviklingen i tillidsrepræsentantens rolle, siger Michael Ziegler.

Her kan du se HK Kommunals krav 

Danske Regioner vil skabe sammenhæng

Danske Regioner vil ved overenskomstforhandlingerne tage udgangspunkt i patientens behov og styrke det tværfaglige samarbejde. For eksempel vil de gerne have, at medarbejderne er til stede, når patienterne også er.

- Patienten skal i centrum, og derfor skal vi også blive bedre til at indrette os på deres præmisser. At økonomien er stram kommer næppe bag på nogen. Men for os kommer OK15 IKKE til at handle om, at de ansatte skal løbe hurtigere eller arbejde mere. Jeg har stor respekt for den enkeltes arbejdsindsats. Men vi skal gøre tingene smartere og udnytte tiden bedre i forhold til patienterne, siger Anders Kühnau, der er forhandlingsleder for Danske Regioner.

Regionerne ønsker også at skabe mere sammenhæng i opgaveløsningen.

- Mange medarbejdere og mange faggrupper er hver dag – ja, hver time – i kontakt med patienterne. For at det ikke skal blive et fragmenteret forløb med dårlige resultater for patienten til følge, kræver det, at medarbejderne har gode rammer for samarbejde. Her ser vi nogle perspektiver i at skabe større sammenhæng mellem de mange forskellige overenskomster, der er på sundhedsområdet, siger Anders Kühnau.  

Læs Bodil Ottos udtalelser i forbindelse med offentliggørelsen af HK Kommunals krav til OK15 her. 

 

 

 

 

 


Overenskomst OK15 HK Kommunal

Debat

Der blev ikke fundet nogle indlæg
Se alle debatter


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk